Sel Gris

Gault&Millau review

Gelegen op de zeedijk in Duinbergen ontvangt het team van chef Frederik Deceuninck hun gasten in een strak gestileerd en luxueus kader. Hij stuurt zijn mensen aan om iedereen van bij aankomst tot vertrek echt te verwennen. Met attente bediening en een vriendelijk woord en zeker met een collectie aperitiefhapjes, zeg maar echte, verfijnde creaties die tot het handelsmerk van Sel Gris zijn gaan behoren. Zoals zijn gerechten getuigen ze van verbeeldingskracht en het vermogen om met geslaagde combinaties en associaties vaak buiten het traditionele culinaire vierkant te denken. In dat opzicht is het voorgerecht rond langoustines met chorizo, sinaasappel en gele wortel tekenend voor zijn keuken. Net zoals het samengaan van sappige staartvis en mosselen met de delicate smaaktoetsen van Ibérico bloedworst en garnituur van onder meer groene asperges en tuinbonen.

Address

Zeedijk 314
8300 Knokke-Heist

Contact

+32 50 51 49 37

Web site

Facebook Go to Facebook

Opening hours

Monday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:30
Tuesday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:30
Wednesday 
Thursday 
Friday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:30
Saturday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:30
Sunday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:30
Publicité

Menus

Some other adresses

Ugly Duckling
Selected by Gault&Millau Selection
13 / 20

Ugly Duckling

Lippenslaan 98, 8300 Knokke-Heist

Fusion Modern

Jan Van Ongevalle is naast een creatief cocktailbarondernemer eveneens een gediplomeerd keukenchef. Een voormalig restaurant dient als forum om die twee kwaliteiten te tonen. In dit lelijk eendje in donkergroene veren gestoken, kiest men volgens het principe van fun dining uit een aantal gerechten in tapas stijl om alleen te degusteren of te delen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot fine dining met gerechten op basis van mariene ingrediënten of wat boeren uit de omgeving voortbrengen. Ceviche van goudbrasem met gepekelde zomergroenten, rode ui, lavas en limoen smaakt evenwichtig en knapperig.

Tomatous
Selected by Gault&Millau Selection
12 / 20

Tomatous

Dumortierlaan 83, 8300 Knokke-Heist

Leuk ogend eigentijds bistroconcept met zuid-gericht terras op de Dumortierlaan waar chef Tom Vermeire borg staat voor een door de seizoenen aangedreven menukaart. Diverse tapas als voorgerecht met daarnaast rijke salades zoals een traditionele caesarsalade. Beetgare ravioli gevuld met asperges, stukjes asperges en romige velouté als starter. Daarna bestellen we dezelfde seizoenslekkernij die ook gekookt, licht gebakken en afgewerkt met Spaanse berghesp bijzonder goed in de smaak valt. Specialiteit van het huis is half gegaarde tonijn met wokgroenten, noedels en wasabi.

The Pharmacy
Selected by Gault&Millau Selection

The Pharmacy

Elizabethlaan 178, 8300 Knokke-Heist

Het geesteskind van Jan Van Ongevalle die deze bar met zijn oudste dochter Hannah in Knokke opstartte. Hannah geeft inmiddels met ‘Tipsy Cake’ haar eigen project vorm. Jan heeft sinds kort een nieuw restaurant en liet The Pharmacy over aan zijn jongste dochter Noa. Het blijft dus in de familie. Zij tekent onder meer voor inventieve hightech creaties zoals Shell. Een friszurige cocktail gemaakt met een rotavapor of draaiverdamper op basis van Banks 5 Rum, Shiso Umeshun, duindoornbes en Grüner Veltliner.

Advertisements