Sans Cravate

Gault&Millau review

Reeds 15 jaar zorgen Henk Van Oudenhove en echtgenote Véronique voor een geraffineerde keuken die aan expressiekracht blijft winnen. Daarnaast een wijnkaart die met de jaren door verscheidenheid en diepgang blijft imponeren. Of hoe gerechten en wijnen samen gegroeid zijn en van Sans Cravate een topadres hebben gemaakt. De chef is duidelijk in zijn nopjes en verdeelt makkelijk zijn tijd tussen fornuis en gasten. Coquilles in de schelp met sherry, boter en sjalot onder deegkorst gegaard komt hij aan tafel openen om ze dan verder af te werken met witte boontjes, stukjes bellota ham, citroenkaviaar en schuim van beurre noisette. Koningskrab combineert hij met tagliolini, champignons en rasp van gedroogde eierdooier wat aan een saus van zee-egel een extra fijne toets geeft. Kalfszwezerik geserveerd op aardappelmousseline en verrijkt met girolles krijgt het aangename gezelschap van kroket van zwezerik en kalfspoot. Uitstekende en royaal geserveerde dame blanche die pleziert door gebruik van superieure vanille uit het noorden van Madagaskar.

Address

Langestraat 159
8000 Brugge

Contact

+32 50 67 83 10

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday  12:00 - 13:30 / 19:30 - 21:00
Tuesday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 21:30
Wednesday 
Thursday 
Friday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 21:30
Saturday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 21:30
Sunday 
Publicité

Menus

Some other adresses

Zuid55
Selected by Gault&Millau Selection

Zuid55

Sint-Pieterszuidstraat 55, 8000 Brugge

Europees Frans

Zet'Joe
Selected by Gault&Millau Selection
17 / 20

Zet'Joe

Langestraat 11, 8000 Brugge

Belgisch Frans

Het is een verrijking voor de Belgische gastronomie dat Geert en Mireille Van Hecke, na de sluiting van hun iconische Karmeliet, nog steeds gasten ontvangen. Dat doen ze nu in een meer eenvoudige, intieme setting. Met zijn verzorgd gedekte tafels, muren vol kleurrijke schilderijen en een halfopen keuken is deze luxebistro een prachtige plek om kennis te maken met de royale keuken van Geert Van Hecke. De chef put deels uit het rijke oeuvre dat hij al die jaren opgebouwd heeft. Fans zullen ongetwijfeld gerechten of onderdelen ervan herkennen. Zo duikt bij een heerlijke duif uit de Dombes ook gelakt buikspek van Duke of Berkshire op, één van de signaturen van Van Hecke. Een portie gebakken ganzenlever brengt de chef in balans met een vinaigrette van kriekbier. Bij kalfskotelet in een korst van amandel komt een klassieke gribiche saus. Telkens komen hier borden op tafel die veel werk en technisch meesterschap verraden, van de parfait van schelvis bij een bord tomaten en gazpacho tot de bouillabaisse bij een mooie moot kabeljauw met venkel en spinazie. De meester weet, in al zijn bescheidenheid, nog steeds grote indruk te maken.

Tou Gou
Selected by Gault&Millau Selection
12 / 20

Tou Gou

Smedenstraat 47, 8000 Brugge

Frans

In de nabijheid van het Brugse ’t Zand biedt deze traiteur- en delicatessenzaak aan de toog een paar plaatsjes om van creatief geïnspireerde gerechten te proeven. Fijne toast champignons met girolles, ganzenlever en rode biet en verse ravioli met tonijn, ricotta, zoete puntpaprika en kerstomatenconsommé.

Advertisements