Restaurant Horseele

Gault&Millau review

Danny Horseele draait al meer dan 40 jaar mee aan de top van de Belgische gastronomie. In dit bijzondere restaurant, een onderdeel van het voetbalstadion van AA Gent, heeft de grote chef zich eens te meer opnieuw uitgevonden. Hier eet je met zicht op de grasmat, al geven de parketvloer, gemakkelijke kuipstoelen en een lounge met vleugelpiano gasten tegelijk een knus en bijna huiselijk gevoel. Zo gemillimeterd het gras op het voetbalveld is, zo piekfijn zitten de gerechten van Horseele in elkaar. De chef heeft een patent op borden die met een paar sprekende garnituren een topproduct nog de hoogte in tillen. Dat doet hij bijvoorbeeld met een oester, in tartaar gesneden en opgewerkt met amandel en duindoornbes, maar ook in een gedurfde combinatie van zeebaars, yuzu en knolselder. Een precies gebakken zeetong krijgt nog een extra luxueus accent met een bearnaise van kreeft. Gepekelde wortel houdt de compositie subtiel in evenwicht. Hoed af voor deze klasbak!

Address

Ottergemsesteenweg - Zuid 808
9000 Gent

Contact

+32 9 330 23 20

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday 
Tuesday  12:00 - 14:00 / 18:45 - 21:15
Wednesday  12:00 - 14:00 / 18:45 - 21:15
Thursday  12:00 - 14:00 / 18:45 - 21:15
Friday  12:00 - 14:00 / 18:45 - 21:15
Saturday  / 18:45 - 21:15
Sunday 
Publicité

Menus

Some other adresses

Zuru Zuru Ramen

Zuru Zuru Ramen

Kortrijksesteenweg 110, 9000 Gent

Aziatisch

This is one of our "POP" selected places to check out. If you are looking for tasty food in a nice relaxing atmosphere this could be your next stop.The original taste of authentic Japanese food with one of the best ramen in the area.

Yalo
Selected by Gault&Millau Selection

Yalo

Brabantdam 33, 9000 Gent

Vrijmoed
Selected by Gault&Millau Selection
17 / 20

Vrijmoed

Vlaanderenstraat 22, 9000 Gent

Vegetarisch Frans Belgisch Modern

Restaurant Vrijmoed biedt met zijn onderkomen in een plechtig en elegant herenhuis rust en elegant comfort. Het oorspronkelijke interieur werd bewaard en keurig gemoderniseerd wat sfeerverrijkend werkt. Een prima achtergrond voor de nog aan kracht en overtuiging winnende keuken van Michael Vrijmoed. Zijn keuken zit ondanks het reeds uitermate verfijnde karakter nog steeds in een sterk opwaartse fase. Interesse en engagement om ook zonder vis en vlees een evenwaardig en sterk repertoire uit te bouwen, onderstreept de ambitie van een chef om de lat hoog te leggen. Precies in dit genre aan gerechten toont hij zijn creativiteit om zonder het traditioneel aanbod aan voorspelbare ingrediënten hoge ogen te gooien. Sommige van zijn amuses ontroeren niet alleen als buitengewoon verfijnde hapjes maar hebben voldoende kracht en finesse om ook als volwaardige garnituur of zelfs gerecht te overtuigen. Hierbij denken we aan een ijspraline van ui met zeewierpoeder en geserveerd op krachtig gebrande ui, waardoor het geheel nog aan allure wint. Zowel smakelijk als visueel prikkelend is een combinatie van rode biet, granaatappel en sausje van dille. Bij de voorgerechten zijn geglaceerde wortel en raap met fijne curry een openbaring met daarna gebraiseerd grondwitloof in combinatie met in zeezout gekorste knolselder, zeesla en knolselderpuree. Zelden smaakte een gerecht rond portobello intenser dan deze creatie met beetgare ravioli, zwarte look, Parmezaanse kaas en champignonvelouté. Eenmaal bij de kaas en nagerechten lijkt Vrijmoed helemaal alle remmen los te gooien door zoete en hartige ingrediënten op ingenieuze manier met elkaar harmonieus te laten versmelten.

Advertisements