Selected by Gault&Millau Selection
14 / 20

Mesa

Gault&Millau review

De Tastes of the World keuken van Tomorrowland krijgt hier een extra dimensie met gerechten uit de wereldkeuken die tot verrukkelijke bereidingen vol smaak en diepgang zijn verfijnd. Zoals in een bereiding met Singapore noedels waarin zilt en hartig worden samengebracht met kokkels, scheermesjes en lap cheong worst, afgewerkt met sluimererwten en sugar snaps. De bereiding van de Txogitxu cote à l’os is stilaan een signatuur gerecht dat regelmatig licht aangepast wordt. Zoals de bereiding met cornbread, paprika en ansjovis. Het esthetische interieur en de creatieve cocktails versterken de eetbeleving. In de zomer geniet je op een aangenaam terras in de Kloosterstraat bekend om zijn antiekwinkels.

Address

Kloosterstraat 99
2000 Antwerpen

Contact

+32 491 96 07 42

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday 
Tuesday  / 19:00 - 00:00
Wednesday  / 19:00 - 00:00
Thursday  12:00 - 14:00 / 19:00 - 00:00
Friday  12:00 - 14:00 / 19:00 - 00:00
Saturday  12:00 - 14:00 / 19:00 - 00:00
Sunday 
Publicité

Menus

Some other adresses

Évidence
Selected by Gault&Millau Selection
12 / 20

Évidence

Indiëstraat 34, 2000 Antwerpen

Frans

Een beetje weggestoken op een minder vanzelfsprekende locatie op het Antwerpse Eilandje staat Evidence garant voor een correcte, laagdrempelige Franse keuken. Kort gegaarde coquilles met spinazie, uitstekende citroentaart met meringue en ruim kaasbord.

Zilte
Selected by Gault&Millau Selection
18 / 20

Zilte

Hanzestedenplaats 5, 2000 Antwerpen

Modern

Na negen jaar veranderde ’t Zilte in Zilte. Die naamswijziging staat in futiel contrast tot de metamorfose die het restaurant op de bovenste verdieping van het MAS onderging. Viki Geunes en Viviane Plaquet zorgden bij de heropening voor een relocatie. Qua ligging draaiden ze de invulling om en ruilden ze het noordelijk havenzicht in voor een panoramische kijk op de Antwerpse skyline en het historisch stadscentrum. Waar vroeger het restaurant was gehuisvest kwam de evenementenzaal. Daarnaast kreeg Zilte een nieuwe, warmere look & feel die als gezelliger, intiemer en eveneens meer comfortabel overkomt. Een gestileerde bar in cosy marmer en een aparte hapjes-uitgifte waar kleine hartige en zoete gerechtjes worden afgewerkt, zorgen voor extra beleving. Kortom, Zilte connecteert nog beter met uitzicht op 't Stad en met zijn gasten. Viki Geunes blijft zich onderscheiden met hapjes en gerechten die vaak verrassen door diverse smaaklagen en visueel extreem scherpe uitvoering als gepolijste diamanten. Salade van noordzeekrab omvat bijvoorbeeld een tempura van soft shell krab naast salade en gazpacho van rauwe snijboontjes terwijl het geheel subtiel is afgewerkt met geschaafde barilotto kaas, jalapeño en huacatay als smaakversterkende tonus. Aaron Moeraert maakt als deskundige sommelier samen met een gestileerde, onderhoudende bediening het nieuwe plaatje compleet.

Yust

Yust

Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen (Berchem)

This is one of our "POP" selected places to check out. If you are looking for tasty food in a nice relaxing atmosphere this could be your next stop.Be delightfully surprised with a unique menu and recipes of great taste, plating and flavour. There is definitely some art in these wonderful dishes.

Advertisements