La Botte

Gault&Millau review

De ‘next generation’ van La Botte blijft evolueren en verrassen met zuiver smakend Italiaans plezier. De keuken van Peppe Giacomazza won aan finesse en diepgang en blijft hoge ogen gooien net zoals de aimabele sfeer waarvoor hij samen met jongere broer Gaspare persoonlijk zorg draagt. In dit joviaal kader krijgen rijkdom en regionale verscheidenheid eigen aan de Italiaanse eetcultuur met veel schwung vorm. Zoals in een elegante compositie van fregola sarda met vongole afgewerkt met limoen en geraspte bottarga. Of meer rustiek én even verfijnd in een bord met beetgare macaroni, pompoencrème, zelfgemaakte worst met venkel en afgewerkt met gerookte scamorza. Delicate nagerechten met onder meer affogato verrijkt met delicieuze Siciliaanse pistachenoten van Bronte en exquise chocolade. Vader Vincenzo Giacomazza legde de basis. Zijn zonen geven de derde koksmuts met een half punt extra nog meer allure.

Address

Europalaan 99
3600 Genk

Contact

+32 89 36 25 45

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday  12:00 - 15:00 / 17:30 - 23:00
Tuesday 
Wednesday 
Thursday  12:00 - 15:00 / 17:30 - 23:00
Friday  12:00 - 15:00 / 17:30 - 23:00
Saturday  / 17:30 - 23:00
Sunday  12:00 - 15:00 / 17:30 - 23:00
Publicité

Menus

Some other adresses

t Poorthuys
Selected by Gault&Millau Selection
13 / 20

t Poorthuys

Herkenrodeplein 2, 3600 Genk

Frans

In dit karakterpand uit de 18de eeuw aan de ingang van het domein Bokrijk eet je smakelijke gerechten aan een correcte prijs. Zowel in de menu’s als op de kaart duiken kwaliteitsproducten en originele combinaties op, zoals een eigen versie van salade Niçoise, coquilles met courgette en citroenolie en Limburgs lam met wortel en mosterdzaad. Bij gegrilde tarbot komt langoustine en zeekraal. Afsluiten kan zowel met klassiekers als dame blanche en sabayon als met een creatieve bereiding rond geitenkaas, basilicum en honingpollen.

Wonderbar
Selected by Gault&Millau Selection

Wonderbar

Winterslagstraat 41, 3600 Genk

Een bar die inspiratie vond in de wonderlijke wereld van Alice spreekt duidelijk aan. Stijn Simonaitis en vriendin Shan creëerden in die zin een fijne achtergrond die onmiddellijk voor een comfortabele en aangename sfeer zorgt. Gezeten aan de bar, in zalige Chesterfields of op het terras is het genieten van cocktails die telkens een fraaie, passende presentatie krijgen. Zoals een Lazy Red Cheeks die tot de meer populaire behoort in dit rijke repertoire.

The Thrill
Selected by Gault&Millau Selection
13.5 / 20

The Thrill

Jaarbeurslaan 4, 3600 Genk

Grill & barbecue Belgisch Frans

The Thrill is als brasserie vast verbonden aan de Limburghal waarvoor de zaak ook regelmatig evenementen verzorgt. Uit de menukaart kiezen we voor zalm met beurre blanc, schorseneren en bieslook. De vis is in dunne plakjes gesneden en gaart als vanzelf door de warmte van het bord en de hete groenten. Een ouderwets maar smaakvol gerecht dat tevens pleziert omwille van het fijn mondgevoel. Sukadestuk van Black Angus, goed van smaak en prima gebakken met bearnaise en daarbij zowel pommes pailles als frieten. Luikse koffie met wodka in plaats van peket smaakt niet verkeerd en is een aangename variatie op de originele versie.

Advertisements