Selected by Gault&Millau Selection
14 / 20

Gramm

Gault&Millau review

De keuken van Erwan Kenzo Nakata blijft inspireren door zijn creatieve combinaties en originele ideeën. Eenvoudig ogend maar daarom niet minder overtuigend is zijn ode aan diverse soorten bieten die pleziert door diepgang en homogeen karakter. Met een perfect gekookt eitje en fijne parfums van gezouten karamel en truffel creëert hij een subtiel bord waarvan de versmeltende smaken lang blijven nazinderen. Kabeljauw brengt hij zeer beheerst gegaard omgeven door een jus van de graten met daarbij nori en knolselder. Degelijke keuze aan bio-wijnen.

Address

Rue de Flandre 86
1000 Bruxelles

Contact

+32 2 324 99 66

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday 
Tuesday  12:00 - 13:30 / 18:30 - 21:30
Wednesday  12:00 - 13:30 / 18:30 - 21:30
Thursday  12:00 - 13:30 / 18:30 - 21:30
Friday  12:00 - 13:30 / 18:30 - 21:30
Saturday  / 19:00 - 22:00
Sunday 
Publicité

Menus

Some other adresses

ÖTAP

ÖTAP

Place Albert Leemans 10, 1050 Bruxelles (Ixelles)

Mediterraan

In het eenvoudig en hip interieur, vorm en karakter gegeven door onder meer bleek hout en grijsblauwe tinten, brengt de jonge chef Jean-Paul Bertin een frisse en smaakvolle keuken. Hij laat zich daarbij inspireren door het werk van artisanale en eigenzinnige producenten. Treffend puur voorbeeld is perfect gebraiseerde smaakvolle witloof met daarbij smeuïge rode biet en blaadjes postelein. Of dorade gemarineerd met furikake en gember, verder opgewaardeerd door de kleur en het jodiumkarakter van zalmeitjes.

de l'Ogenblik
Selected by Gault&Millau Selection
13 / 20

de l'Ogenblik

Galerie des Princes 1, 1000 Bruxelles

Frans

Hartje toeristisch Brussel staat dit instituut vlakbij de Grote Markt al generaties lang garant voor een meer dan correcte brasseriekeuken. Tartaar van tonijn en zalm verschijnt fris en grof gesneden op het bord. Beide vissen zijn van uitstekende kwaliteit, aangenaam gekruid en plezieren door hun fijne beet en garnituur van avocado en ui. Daarna Ierse filet puur, perfect bleu gebakken met rode wijnsaus. Tot slot krokante en intens smakende crème brûlée uit het boekje.

Yi Chan Bar
Selected by Gault&Millau Selection

Yi Chan Bar

Rue Jules Van Praet 13, 1000 Bruxelles

Onder één dak deel uitmakend van het gelijknamige restaurant toont Yi Chan een delicate Aziatische toets in het cocktailwerk. Sterk seizoensgebonden evolueert het oeuvre mee met wat de natuur aan verse producten in petto heeft. In het najaar staat onder meer fruit extra in de belangstelling. Een aantal signatuurbereidingen zijn bijzonder inspirerend zoals bijvoorbeeld La Pomme de Terre, een compositie rond een aardappel wodka uit Gent, verjus uit de Périgord, Milky Oolong siroop, aardappel en koji schuim en nootmuskaat.

Advertisements