Selected by Gault&Millau Selection
14 / 20

Fidalgo

Gault&Millau review

Chef Filip Dewijnants viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Hij staat immers een kwarteeuw aan het fornuis. In zijn landelijk geïnspireerd restaurant met prachtige tuin ontwikkelde hij een frisse en seizoensgebonden keuken die met lichte smaakaccenten aangenaam blijft verrassen. Bij schelvishaasje brengt hij fijne garnituur van groene selder en jonge erwtjes waarbij smaakversterkend yuzusap het geheel mooi verbindt. Gegrilde zeeduivel pleziert niet alleen door het typisch sappig karakter maar tevens door fijne tomatencompote en zachte kippenbouillon.

Address

Outgaardenstraat 23
3300 Tienen

Contact

+32 475 61 21 55

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday 
Tuesday 
Wednesday  / 19:00 - 21:00
Thursday  / 19:00 - 21:00
Friday  / 19:00 - 21:00
Saturday  / 19:00 - 21:00
Sunday  12:00 - 13:30
Publicité

Some other adresses

Melchior
Selected by Gault&Millau Selection
14 / 20

Melchior

Veemarkt 47, 3300 Tienen

Modern

Melchior bevestigt ook dit jaar de status van culinaire hotspot in de Tiense binnenstad. Het mooi gerenoveerde herenhuis biedt een eigentijds en warm kader, even elegant als de attente bediening. Chef Gilles Melchior deed ervaring op in grote huizen zoals Hof van Cleve. Bij Melchior serveert hij topproducten in een modern jasje. Kaviaar, kreeft, langoustines, tarbot, …: de kaart doet watertanden! Proef zeker ook de rundsbereidingen. Geserveerd met verse frietjes, kropsla en een vleesjus, zijn het klassiekers in de ware zin van het woord.

De Refugie
Selected by Gault&Millau Selection
13 / 20

De Refugie

Kapucijnenstraat 75, 3300 Tienen

Frans

In dit fraaie hoekpand vlakbij de ring van Tienen gaf chef Jean-François Van Vlemmeren al vroeg betekenis aan een bistronomische keukenaanpak. Daarvoor zoekt hij voornamelijk inspiratie in de Frans-Belgische keuken met af en toe zijsprongetjes naar andere eetculturen. Konfijt van rode uien versterkt met cassis, serveert hij bij kort gebakken eendenlever en fijn getoaste brioche. Zorg voor het product toont hij bij kraakverse Schotse langoustines die eenvoudig met lookboter op het bord verschijnen. Aardbeien Romanoff om stijlvol af te sluiten.

Advertisements