Dôme

Gault&Millau review

Met zijn binchotan geeft chef Frédéric Chabbert beheerst aan tal van nobele producten een extra smaakdimensie. Dat proeft men zowel in een bereiding van noordzeetarbot met kreukels, beurre blanc met vin jaune en zeekraal of Burgaud eend gelakt met Luikse stroop, girolles en wortel. Topgerecht is het eveneens licht gegrilde ‘Greffeuille” lamsvlees uit Aveyron waarvan Chabbert de topselectie krijgt aangeleverd. Daarbij komt iconische “aligot” aardappelpuree die het gerecht nog meer regionale allure geeft en als een echt terroir tafereeltje karakteriseert. In één van de mooiste restaurantinterieurs van de Scheldestad ontvangt zijn echtgenote Evangeline haar gasten bijzonder hartelijk wat de beleving uiteraard nog versterkt. Dôme investeerde recent in een apart vertrek waar men in privésfeer kan genieten van deze sublieme keuken.

Address

Grotehondstraat 2
2000 Antwerpen

Contact

+32 3 239 90 03

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday 
Tuesday  12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
Wednesday  12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
Thursday  12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
Friday  12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
Saturday  12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
Sunday 

Team

  • Frederic CHABBERT,  Proprietor
  • Evangeline NG CHABBERT,  Proprietor

Catégories

Airconditioned Wi-Fi Kooklessen Rokersruimte Kindermenu Wine pairing Frans Uitstekende wijnkaart Favoriet Terras S 'middags Business

Book online Show the map

Publicité

A la carte

Starters

Menus

Some other adresses

Évidence
Selected by Gault&Millau Selection
12 / 20

Évidence

Indiëstraat 34, 2000 Antwerpen

Frans

Een beetje weggestoken op een minder vanzelfsprekende locatie op het Antwerpse Eilandje staat Evidence garant voor een correcte, laagdrempelige Franse keuken. Kort gegaarde coquilles met spinazie, uitstekende citroentaart met meringue en ruim kaasbord.

Zilte
Selected by Gault&Millau Selection
18 / 20

Zilte

Hanzestedenplaats 5, 2000 Antwerpen

Modern

Na negen jaar veranderde ’t Zilte in Zilte. Die naamswijziging staat in futiel contrast tot de metamorfose die het restaurant op de bovenste verdieping van het MAS onderging. Viki Geunes en Viviane Plaquet zorgden bij de heropening voor een relocatie. Qua ligging draaiden ze de invulling om en ruilden ze het noordelijk havenzicht in voor een panoramische kijk op de Antwerpse skyline en het historisch stadscentrum. Waar vroeger het restaurant was gehuisvest kwam de evenementenzaal. Daarnaast kreeg Zilte een nieuwe, warmere look & feel die als gezelliger, intiemer en eveneens meer comfortabel overkomt. Een gestileerde bar in cosy marmer en een aparte hapjes-uitgifte waar kleine hartige en zoete gerechtjes worden afgewerkt, zorgen voor extra beleving. Kortom, Zilte connecteert nog beter met uitzicht op 't Stad en met zijn gasten. Viki Geunes blijft zich onderscheiden met hapjes en gerechten die vaak verrassen door diverse smaaklagen en visueel extreem scherpe uitvoering als gepolijste diamanten. Salade van noordzeekrab omvat bijvoorbeeld een tempura van soft shell krab naast salade en gazpacho van rauwe snijboontjes terwijl het geheel subtiel is afgewerkt met geschaafde barilotto kaas, jalapeño en huacatay als smaakversterkende tonus. Aaron Moeraert maakt als deskundige sommelier samen met een gestileerde, onderhoudende bediening het nieuwe plaatje compleet.

Yust

Yust

Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen (Berchem)

This is one of our "POP" selected places to check out. If you are looking for tasty food in a nice relaxing atmosphere this could be your next stop.Be delightfully surprised with a unique menu and recipes of great taste, plating and flavour. There is definitely some art in these wonderful dishes.

Advertisements