Selected by Gault&Millau Selection
16.5 / 20

De Kristalijn

Gault&Millau review

Met zijn strakke, minimalistische vormen, open keuken en grote ramen is dit hedendaagse restaurant een prima plek om te genieten van de natuur én de hoogstaande gerechten van Koen Somers. De chef weet zowel te scoren met à la carte bereidingen als met vegetarische keuzes en een degustatiemenu. Daarbij wisselt hij nobele producten als oester en zeetong mooi af met bescheiden ingrediënten als makreel, kip en puntpaprika. Toch weet hij ook daar intens smakende borden mee te maken, bijvoorbeeld door van een boerderijkip naast de filet ook de bout (verwerkt tot kroket) en het vel (als krokant) te serveren. De combinaties van de chef zijn nooit vergezocht, maar altijd harmonieus en to the point, van de koningspoon die hij omringt met tomaat, tuinbonen en lardo tot een klassieker als Black Angus rund met kropsla, bearnaise en frieten. In de zaal bezorgt Guido Rogiers zijn gasten een klassevolle bediening die het bezoek nog meer de moeite waard maakt.

Address

Wiemesmeerstraat 105
3600 Genk

Contact

+32 89 35 58 28

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday 
Tuesday  12:00 - 14:00 / 18:30 - 21:00
Wednesday  12:00 - 14:00 / 18:30 - 21:00
Thursday  12:00 - 14:00 / 18:30 - 21:00
Friday  12:00 - 14:00 / 18:30 - 21:00
Saturday  / 18:30 - 21:00
Sunday 
Publicité

Menus

Some other adresses

t Poorthuys
Selected by Gault&Millau Selection
13 / 20

t Poorthuys

Herkenrodeplein 2, 3600 Genk

Frans

In dit karakterpand uit de 18de eeuw aan de ingang van het domein Bokrijk eet je smakelijke gerechten aan een correcte prijs. Zowel in de menu’s als op de kaart duiken kwaliteitsproducten en originele combinaties op, zoals een eigen versie van salade Niçoise, coquilles met courgette en citroenolie en Limburgs lam met wortel en mosterdzaad. Bij gegrilde tarbot komt langoustine en zeekraal. Afsluiten kan zowel met klassiekers als dame blanche en sabayon als met een creatieve bereiding rond geitenkaas, basilicum en honingpollen.

Wonderbar
Selected by Gault&Millau Selection

Wonderbar

Winterslagstraat 41, 3600 Genk

Een bar die inspiratie vond in de wonderlijke wereld van Alice spreekt duidelijk aan. Stijn Simonaitis en vriendin Shan creëerden in die zin een fijne achtergrond die onmiddellijk voor een comfortabele en aangename sfeer zorgt. Gezeten aan de bar, in zalige Chesterfields of op het terras is het genieten van cocktails die telkens een fraaie, passende presentatie krijgen. Zoals een Lazy Red Cheeks die tot de meer populaire behoort in dit rijke repertoire.

The Thrill
Selected by Gault&Millau Selection
13.5 / 20

The Thrill

Jaarbeurslaan 4, 3600 Genk

Grill & barbecue Belgisch Frans

The Thrill is als brasserie vast verbonden aan de Limburghal waarvoor de zaak ook regelmatig evenementen verzorgt. Uit de menukaart kiezen we voor zalm met beurre blanc, schorseneren en bieslook. De vis is in dunne plakjes gesneden en gaart als vanzelf door de warmte van het bord en de hete groenten. Een ouderwets maar smaakvol gerecht dat tevens pleziert omwille van het fijn mondgevoel. Sukadestuk van Black Angus, goed van smaak en prima gebakken met bearnaise en daarbij zowel pommes pailles als frieten. Luikse koffie met wodka in plaats van peket smaakt niet verkeerd en is een aangename variatie op de originele versie.

Advertisements