Cuines, 33

Gault&Millau review

Als Zeeuwse chef liet Edwin Menue zich inspireren door zowel de traditionele als avant-gardistische Catalaanse keuken. De restaurantnaam is in die zin een subtiele verwijzing naar dat gedachtegoed. Net als de tapasformules, de technisch hoog afgewerkte gerechten op basis van streng geselecteerde ingrediënten en het eclectisch en innemend sfeervol interieur. Cuines,33 is inderdaad sterk conceptueel en heeft tegelijkertijd met de jaren een eigen identiteit opgebouwd. Zo heeft de keuken van Edwin Menue een persoonlijker karakter gekregen en drukt echtgenote Fleur Boussy als elegante en communicatieve gastvrouw meer haar stempel op het gebeuren. Naast de bekende tapasstijlmenu biedt de chef eveneens een verscheiden aanbod aan à la carte gerechten. Perfect gegaarde kalfszwezerik krijgt, verrijkt met truffeljus, een geslaagde compositie rond aubergine en maïs. Sappig op de barbecue gegrilde onglet geeft hij met gerookte paprika fijn reliëf terwijl zeetong extra smaak krijgt in het ongewone gezelschap van gerookte paling, plankton en kombucha. Met kokosnoot als exotisch product en duindoornbessen als lokaal ingrediënt creëert de chef tot slot een verrassend nagerecht dat door zijn complexe smaken lang en aangenaam blijft nazinderen.

Address

Smedenstraat 33
8300 Knokke-Heist

Contact

+32 50 60 60 69

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:15
Tuesday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:15
Wednesday 
Thursday 
Friday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:15
Saturday  12:00 - 13:30 / 19:00 - 20:15
Sunday 
Publicité

Menus

Some other adresses

Ugly Duckling
Selected by Gault&Millau Selection
13 / 20

Ugly Duckling

Lippenslaan 98, 8300 Knokke-Heist

Fusion Modern

Jan Van Ongevalle is naast een creatief cocktailbarondernemer eveneens een gediplomeerd keukenchef. Een voormalig restaurant dient als forum om die twee kwaliteiten te tonen. In dit lelijk eendje in donkergroene veren gestoken, kiest men volgens het principe van fun dining uit een aantal gerechten in tapas stijl om alleen te degusteren of te delen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot fine dining met gerechten op basis van mariene ingrediënten of wat boeren uit de omgeving voortbrengen. Ceviche van goudbrasem met gepekelde zomergroenten, rode ui, lavas en limoen smaakt evenwichtig en knapperig.

The Pharmacy
Selected by Gault&Millau Selection

The Pharmacy

Elizabethlaan 178, 8300 Knokke-Heist

Het geesteskind van Jan Van Ongevalle die deze bar met zijn oudste dochter Hannah in Knokke opstartte. Hannah geeft inmiddels met ‘Tipsy Cake’ haar eigen project vorm. Jan heeft sinds kort een nieuw restaurant en liet The Pharmacy over aan zijn jongste dochter Noa. Het blijft dus in de familie. Zij tekent onder meer voor inventieve hightech creaties zoals Shell. Een friszurige cocktail gemaakt met een rotavapor of draaiverdamper op basis van Banks 5 Rum, Shiso Umeshun, duindoornbes en Grüner Veltliner.

Tablàvins
Selected by Gault&Millau Selection
13.5 / 20

Tablàvins

Zwaluwenlaan 12, 8300 Knokke-Heist

Belgisch Frans

Joviaal en warm onthaal waarbij wijnliefhebbers extra verwend worden door de kennis en de expertise van de galante eigenaar en sommelier Geoffrey Adam die ook halve glazen wijn als proevertjes schenkt. Keurig geserveerde gerechten zoals smeuïge risotto met knapperige kalfszwezerik afgewerkt met verfijnde kruidenolie. Bij perfect gebakken foie gras brengt zuurzoete rode biet contrast en diepgang. Gestoomde zonnevis combineert de chef met kokkels en mosselen in tomatencoulis met pijnboompitten. Excellente moelleux van chocolade met vanille-ijs om in schoonheid te eindigen.

Advertisements