Comme Chez Soi

Gault&Millau review

Terwijl dit Brussels instituut rustig zijn eeuwfeest begint te naderen, zorgen Lionel en Laurence Rigolet dat dit een plek is en blijft waar traditie en nieuwigheden harmonieus hand in hand gaan. We beginnen met een aantal klassieke amuses die in de historische en zeer rijk gevulde wijnkelder worden opgediend. Vermeldenswaardig is de gastentafel genaamd ‘Riwyne’ die hier voor groepen van 8 tot 12 personen op bepaalde dagen klaar staat en waarop traditionele gerechten om te delen geserveerd worden. In het unieke op art nouveau geïnspireerde interieur pleziert een méli-mélo van vergeten groenten met coulis van kervelwortel door zijn fijne texturen en fris karakter. Na deze ideale eetlustopwekker volgt gebakken griet met jus van bouillabaisse en zee-egelboter, kappertjes en pastinaak als een rijk smakend geheel. Onberispelijk gebakken kalfszwezerik combineert perfect met compote van Roscoff uien en zwarte truffel. Met reeboknootjes en stoemp van spruiten en spek naast schorseneer in kruidenkorst toont de chef zijn vermogen om een rustiek gerecht verfijnd genuanceerd en elegant te serveren. Compositie rond chocolade met onder meer feuillantine als geraffineerde afsluiter die naar meer smaakt.

Address

Place Rouppe 23
1000 Bruxelles

Contact

+32 2 512 29 21

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday 
Tuesday 
Wednesday  12:00 - 13:00 / 19:00 - 20:30
Thursday  12:00 - 13:00 / 19:00 - 20:30
Friday  12:00 - 13:00 / 19:00 - 20:30
Saturday  12:00 - 13:00 / 19:00 - 20:30
Sunday 
Publicité

A la carte

Starters

Menus

Some other adresses

ÖTAP

ÖTAP

Place Albert Leemans 10, 1050 Bruxelles (Ixelles)

Mediterraan

In het eenvoudig en hip interieur, vorm en karakter gegeven door onder meer bleek hout en grijsblauwe tinten, brengt de jonge chef Jean-Paul Bertin een frisse en smaakvolle keuken. Hij laat zich daarbij inspireren door het werk van artisanale en eigenzinnige producenten. Treffend puur voorbeeld is perfect gebraiseerde smaakvolle witloof met daarbij smeuïge rode biet en blaadjes postelein. Of dorade gemarineerd met furikake en gember, verder opgewaardeerd door de kleur en het jodiumkarakter van zalmeitjes.

de l'Ogenblik
Selected by Gault&Millau Selection
13 / 20

de l'Ogenblik

Galerie des Princes 1, 1000 Bruxelles

Frans

Hartje toeristisch Brussel staat dit instituut vlakbij de Grote Markt al generaties lang garant voor een meer dan correcte brasseriekeuken. Tartaar van tonijn en zalm verschijnt fris en grof gesneden op het bord. Beide vissen zijn van uitstekende kwaliteit, aangenaam gekruid en plezieren door hun fijne beet en garnituur van avocado en ui. Daarna Ierse filet puur, perfect bleu gebakken met rode wijnsaus. Tot slot krokante en intens smakende crème brûlée uit het boekje.

Yi Chan

Yi Chan

Rue Jules Van Praet 13, 1000 Bruxelles

Aziatisch

In dit stemmig Aziatisch restaurant brengt een Chinees-Vietnamese familie een verzorgde selectie aan lekkers die in onze kontreien minder vaak opgevoerd wordt. Denk daarbij aan de befaamde xiao long bao dumplings die ook een versie met foie gras meekrijgen of aan bereidingen met cheung fun (rijstnoedels) die zowel de smaakpapillen beroeren als voor een karakteristiek mondgevoel garant staan. Uit de Vietnamese keuken is er een rijk geschakeerde pho terwijl de gelakte eend hier terecht op een ruime aanhang kan rekenen.

Advertisements