Bartholomeus

Gault&Millau review

Na 25 jaar vonden Sandra Vandegeuchte en Bart Desmidt dat het tijd werd voor een kleinschaligere versie van hun beroemde restaurant. Bij die geslaagde hertekening maakte de grote eetzaal plaats voor een luxueuze eettoog. Die biedt gasten zowel zicht op zee als op een open keuken. Het is een plezier te zien hoe goed de gastvrouw en de chef zich in hun nieuwe habitat voelen. Zo werkt Desmidt heel wat gerechten à la minute af voor de ogen van zijn gasten, een ontegensprekelijke meerwaarde. De chef stelt slechts één menu voor, maar als dat zo tot in de puntjes verzorgd is als hier, hebben we weinig problemen met dat gebrek aan keuzevrijheid. Zoals we dat van hem gewend zijn, combineert hij superieure producten met uitgepuurde bereidingen. Dat levert grootste gerechten op, zoals tarbot met een vel van karnemelk en een quenelle kaviaar of kalfsrug in een intense jus, begeleid door zomergroenten en een prachtige ravioli met ricotta. Ook een paar Bartholomeus-klassiekers zijn op de afspraak, zoals de tartaar van wagyu met Gillardeau-oester, het signatuurgerecht van de chef. Met hun conceptverandering hebben Bart en Sandra hun restaurant geherdefinieerd. Wij hopen dat we hier nog eens 25 jaar mogen genieten en vinden dit de meest geslaagde Heropening van het Jaar!

Address

Zeedijk 267
8301 Knokke-Heist

Contact

+32 50 51 75 76

Web site

Facebook Go to Facebook

Instagram Go to Instagram

Opening hours

Monday 
Tuesday 
Wednesday  12:00 - 12:30 / 19:00 - 19:30
Thursday  12:00 - 12:30 / 19:00 - 19:30
Friday  12:00 - 12:30 / 19:00 - 19:30
Saturday  12:00 - 12:30 / 19:00 - 19:30
Sunday 
Publicité

Some other adresses

Ugly Duckling
Selected by Gault&Millau Selection
13 / 20

Ugly Duckling

Lippenslaan 98, 8300 Knokke-Heist

Fusion Modern

Jan Van Ongevalle is naast een creatief cocktailbarondernemer eveneens een gediplomeerd keukenchef. Een voormalig restaurant dient als forum om die twee kwaliteiten te tonen. In dit lelijk eendje in donkergroene veren gestoken, kiest men volgens het principe van fun dining uit een aantal gerechten in tapas stijl om alleen te degusteren of te delen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot fine dining met gerechten op basis van mariene ingrediënten of wat boeren uit de omgeving voortbrengen. Ceviche van goudbrasem met gepekelde zomergroenten, rode ui, lavas en limoen smaakt evenwichtig en knapperig.

The Pharmacy
Selected by Gault&Millau Selection

The Pharmacy

Elizabethlaan 178, 8300 Knokke-Heist

Het geesteskind van Jan Van Ongevalle die deze bar met zijn oudste dochter Hannah in Knokke opstartte. Hannah geeft inmiddels met ‘Tipsy Cake’ haar eigen project vorm. Jan heeft sinds kort een nieuw restaurant en liet The Pharmacy over aan zijn jongste dochter Noa. Het blijft dus in de familie. Zij tekent onder meer voor inventieve hightech creaties zoals Shell. Een friszurige cocktail gemaakt met een rotavapor of draaiverdamper op basis van Banks 5 Rum, Shiso Umeshun, duindoornbes en Grüner Veltliner.

Tablàvins
Selected by Gault&Millau Selection
13.5 / 20

Tablàvins

Zwaluwenlaan 12, 8300 Knokke-Heist

Belgisch Frans

Joviaal en warm onthaal waarbij wijnliefhebbers extra verwend worden door de kennis en de expertise van de galante eigenaar en sommelier Geoffrey Adam die ook halve glazen wijn als proevertjes schenkt. Keurig geserveerde gerechten zoals smeuïge risotto met knapperige kalfszwezerik afgewerkt met verfijnde kruidenolie. Bij perfect gebakken foie gras brengt zuurzoete rode biet contrast en diepgang. Gestoomde zonnevis combineert de chef met kokkels en mosselen in tomatencoulis met pijnboompitten. Excellente moelleux van chocolade met vanille-ijs om in schoonheid te eindigen.

Advertisements