Van Boord tot Bord:
Nieuwpoort en de zilte geur

Sep 30, 2020

Nieuwpoort en de zilte geur

Kom ’s morgenvroeg zeker de sfeer eens opsnuiven in de Stedelijke Vismijn van Nieuwpoort. Dan komen de vissersschepen terug van hun nachtelijke vangst, worden ze gelost, de vis gesorteerd en nadien geveild. De vismijnmedewerkers, schippers en veilingmeesters klaren deze helse klus in slechts enkele uren, een hels karwei. Vis moet immers zo snel mogelijk bij de handelaar en bij de klant op hun bord geraken. Wat is er immers lekkerder dan dagverse vis? En die verse vis wordt rijkelijk geserveerd in Nieuwpoort, in de vele visrestaurants.

De Nieuwpoortse grijze garnaal

Dagelijks voeren twee schepen, N86 Rudy en N82 Nautilus, kilo’s grijze garnalen aan die in de Vismijn eerst gezeefd worden en vervolgens te koop aangeboden. Deze delicatesse, dé Nieuwpoortse grijze garnaal, is het handelsmerk van Nieuwpoort, de kaviaar van de Noordzee.

Het garnalenverhaal: Van Boord tot Bord

Benieuwd naar dat unieke verhaal over de Nieuwpoortse garnaal en de Stedelijke Vismijn? Tijdens de vakanties worden bezoeken aan achter de schermen van de Vismijn aangeboden met natuurlijk een lekker visje als afsluiter. De Nieuwpoortse vis en de garnaal wordt ook jaarlijks in de kijker gezet tijdens de smakelijke Visserijfeesten en de Dag van de Garnaal.

Meer info op www.visit-nieuwpoort.be

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024