Twaalf nieuwe Jong Keukengeweld chefs

10/09/2019

Publicité

11e editie Jong Keukengeweld afgetrapt door Gert De Mangeleer en Joachim Boudens

Twaalf nieuwe jonge chefs geselecteerd

 

Horeca Vlaanderen en de peters van Jong Keukengeweld - Gert De Mangeleer en Joachim Boudens - in Hertog Jan (Zedelgem) geven vandaag het startschot voor de 11de editie van Jong Keukengeweld. Het mooiste collectief ter wereld pakt uit met 64 topchefs tot en met 35 jaar, elk met een passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie. De lijst van Jong Keukengeweld wordt aangevuld met twaalf nieuwe restaurants. De gouden draad ‘jongeren koken voor jongeren’ blijft en de actie start op 1 oktober. Reserveren voor een tafel kan vanaf woensdag 11 september via jongkeukengeweld.be.  Meer informatie :


Voor meer informatie: www.jongkeukengeweld.be 

Facebook: www.facebook.com/jong.keukengeweld 

Instagram: www.instagram.com/jongkeukengeweld 


Horeca Vlaanderen


Sinds juni 2019 heeft Toerisme Vlaanderen de praktische organisatie van Jong Keukengeweld, naast het National Culinary Team toevertrouwt aan Horeca Vlaanderen.

“Culinair genot tot bij de jonge mensen brengen: dat is waar we voor gaan. Jaar na jaar levert Jong Keukengeweld de mooiste selectie Vlaamse, jonge chefs af. Een project waar Horeca Vlaanderen erg trots op is en graag verder mee de schouders onder zet”,  aldus Matthias Decaluwe, CEO Horeca Vlaanderen.


Ambassadeurs van Vlaamse tafelcultuur


Jong Keukengeweld is een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen ondersteund door de toeristische provinciale organisaties, de kunststeden en Horeca Forma. Jong Keukengeweld startte tien jaar geleden dankzij Westtoer, waarna het naar Horeca Vlaanderen verhuisde en verder groeide onder de vleugels van Toerisme Vlaanderen. Sinds kort is Jong Keukengeweld opnieuw een project van Horeca Vlaanderen.


“Deze jonge talenten zijn de beste ambassadeurs van onze rijke tafelcultuur”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Zij vormen het levende bewijs dat je in Vlaanderen kan genieten aan elke tafel en elke toog. We willen ook gewone Vlaamse jongeren in contact brengen met Vlaamse topkeuken, door hen te laten proeven bij deze aanstormende talenten”.

64 jonge chefs, 12 nieuwelingen

Hét collectief van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld verenigt 64 jonge topchefs die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen.  Hoe ze dat doen? Door voor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door elkaar te inspireren en uit te dagen. Door ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht, op het strand, in toprestaurants en over de hele wereld – de lekkerste gerechten te bereiden. Door respect te tonen voor seizoenen en ambachten. Gedaan dus met dat stijf gedoe. Topgastronomie – Vlaamse gastronomie – draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven. En laat dat hetgene zijn wat onze Jong Keukengeweld-chefs voor ogen hebben.


De vakjury, onder leiding van Femke Vandevelde (culinaire journaliste en foodwriter), selecteerde voor deze 11de editie 64 jonge chefs waarvan 12 nieuwelingen. De chefs hebben een onbevreesde kookstijl zonder tierlantijntjes en met duurzame ingrediënten als de rode draad doorheen hun verhaal. Met kwaliteitsvolle producten van eigen bodem zetten de chefs Vlaanderen op de kaart als gastronomische bestemming.


Dit zijn de nieuwelingen die de Jong Keukengeweldlijst vervolledigen :

De Kleinen Bistro (Malle) ; Restaurant Seir (Kasterlee), Restaurant AMBACHT (Kasterlee), San Sablon (Brussel), La Canne En Ville (Brussel), Restaurant Fragma (Leuven), Restaurant Marsnil (Ratsheers), Table ‘O (Heers), Cousteau (Ichtegem) , Hostellerie St. Nicolas (Ieper), Gastrobar Hubert (Brugge), Bistro Julien (Lievegem).

 

Jongeren koken voor jongeren


Jong Keukengeweld kende de laatste jaren een explosieve groei: tijdens de editie van 2018-2019 proefden maar liefst 41.000 jongeren van de kunsten van onze Jong Keukengeweld-chefs. De gouden formule blijft: jongeren koken voor jongeren.

De eerste jongerenactie gaat door vanaf 1 tot en met 31 oktober 2019. Reserveren kan vanaf woensdag 11 september via www.jongkeukengeweld.be. Loeren naar de (nieuwe) chefs kan via dezelfde website. De tweede jongerenactie loopt vanaf 1 tot en met 31 maart 2020 (reserveren kan vanaf 12 februari). Jongeren vanaf 18 tot en met 30 jaar proeven van een driegangenmenu inclusief wijn, water en bier voor 49 euro. Of 59 euro als het restaurant een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Ook deze keer worden de menu’s op voorhand betaald via een ticketing-systeem.