toppatissier Roger van Damme neemt iconische Antwerpse zaak over én lanceert zijn jubileumboek

04/12/2018

Publicité


Njam!-chef en toppatissier Roger van Damme neemt iconische Antwerpse zaak over
én lanceert zijn jubileumboek

 

Njam!-chef Roger van Damme van restaurant ‘Het Gebaar’ en zijn business partners kondigen groot nieuws aan: vanaf 2019 zal Roger het creatieve brein worden achter de vernieuwde versie van het Antwerpse icoon ‘Désiré de Lille’. Het dessert walhalla krijgt de naam ‘Désirée’, een volledige make-over en de typische Roger van Damme signatuur.

 

 

Roger van Damme: “Ik droom al jarenlang om opnieuw een tearoom te openen. Ik ben dan ook enorm blij en trots dat deze droom eind 2019 werkelijkheid zal worden met de transformatie naar ‘Désirée’. Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor het befaamde ‘Désiré de Lille’ . We zullen dan ook de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in Antwerpen in ere houden maar tegelijkertijd een totaal vernieuwd concept neerzetten.”

 

Désirée : tearoom, boutique, take away
Roger zal bij ‘Désirée’ de zoete beleving naar zijn gekende niveau tillen maar hij blijft ook trouw aan de authenticiteit die ‘Désiré de Lille’ kenmerkt. De gasten kunnen nog steeds genieten van de zoete klassiekers die ook op de menukaart prijkten bij ‘Désiré de Lille’. Denk aan wafels, pannenkoeken, oliebollen, ijs en ook de iconische lacquemants die zeer bekend zijn bij het Antwerpse publiek.

In zijn nieuwe concept wordt ook plaats gemaakt voor een verfijnde zoete en hartige high tea in een uniek en mondain kader. Het assortiment van de Désirée boutique zal bestaan uit allerlei desserts, patisserie en ontbijt. Geen tijd om ter plaatse te degusteren? Dan kan je makkelijk alles meenemen met de handige take away shop.

Een stukje Parijs in Antwerpen
Roger zijn liefde voor Parijs sijpelt subtiel door in het interieur van de nieuwe zaak die eind 2019 de deuren zal openen. De sterrenchef en zijn business partners hebben de Antwerpse architectenbureaus ‘Dieter Vander Velpen Architects’ en ‘M2 Architecten’ aangetrokken om ‘Désirée’ klaar te maken voor de toekomst. Er wordt rekening gehouden met de beginjaren van de zaak (1903) met enkele herkenbare nuances uit haar rijkelijke verleden. Het adembenemende interieur kan best omschreven worden als een hedendaagse interpretatie van ‘Désiré de Lille’ met Victoriaanse en Franse elementen die mee zorgen voor de internationale allure van Roger van Damme zijn nieuwe établissement ‘Désirée’. 

 

 

Visualisatie interieur ‘Désirée’ door Dieter Vander Velpen Architects.

 


Jubileumboek ‘Roger van Damme Dessert’

 

De beste patissier ter wereld 2017 presenteert vandaag ook samen met njam! ‘Roger van Damme Dessert’. Een jubileumboek met 54 unieke desserts en het bijzondere verhaal van de sterrenchef zijn carrière en belangrijkste inspiratiebronnen. 

 

 

Roger van Damme serveert met dit boek het smaakvolle resultaat van 25 jaar hard werken. Twee jaar hebben Roger en zijn team eraan gewerkt en dat merk je. Het lange traject loont en maakt het boek compleet. Alle seizoensproducten komen op hun best aan bod en worden in de origineelste vormen en de lekkerste combinaties omgetoverd tot 54 unieke desserts die stap voor stap uitgelegd worden.

Het boek vertelt daarnaast ook Rogers verhaal; de start van zijn carrière, het indrukwekkende traject dat hij al heeft afgelegd, uitspraken van de grootste collega-chefs en Roger vertelt ook waar hij zijn inspiratie haalt. Zijn verhaal leidt je langs het magnifieke Barcelona en het feeërieke Parijs met als enige doel: anderen inspireren!

 

Uitgeverij: njam! nv
ISBN: 9789462773509
Prijs: € 34,99
Nu verkrijgbaar in de winkel.