Top chef Alain Troubat is plots overleden

Oct 20, 2019

We hebben geschokt het plotse heengaan vernomen van Alain Troubat. Hij was een man met een groot en warm hart, een ondernemer in hart en nieren, maar vooral ook een grote chef die de gastronomie in België jarenlang mee vorm heeft gegeven en verrijkt, onder meer in de Stirwen, le Trèfle à Quatre en uiteraard ook in het emblematische La Devinière in Congo. Een man die graag deelde met zijn vrienden en collega's en zijn kennis vrijgevig doorgaf aan de volgende generatie.

Hij had maanden geleden beslist zich terug te trekken in zijn geboortestreek, Bretagne, om daar gelukkige dagen door te brengen ver van het fornuis. Maar hij kwam graag terug naar ons land om met enkele vrienden te koken en te genieten. Wij denken graag terug aan zijn cassoulet, zijn variaties op kalfskop, en zijn unieke steak tartare - een absolute referentie. We zullen nooit zijn glimlach vergeten terwijl we zijn lièvre à la royale alle eer aandeden die het gerecht verdiende.

Op dit droevig moment gaan onze gedachten naar zijn echtgenote, zijn kinderen, zijn vele vrienden en klanten die net als wij diep geraakt zijn.

Team Gault&Millau België

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024