Terrassen met een extra touch!

04/05/2021

Hoe je terras extra cachet geven, functioneler maken of een hedendaagse look & feel creëren!
Publicité

Nog iets meer dan een week voor de opening van de terrassen in ons land. Wordt dit een dag met bomvolle terrassen over heel het land? Een navraag bij enkele gastronomische restaurants toont alvast dat ze hun terras niet zullen openen. Een beslissing die we uiteraard ten volle begrijpen. Het spreekt voor zich dat enkele restaurants met een groot terras wel geschikt kunnen openen. We informeerden daarom bij enkele specialisten met de vraag hoe je het terras extra cachet kan geven, functioneler kan maken of een hedendaagse look & feel kan creëren met beperkte middelen.

 

·      Probeer saaiheid te doorbreken door gebruikt te maken van verschillende types van tafels en stoelen. Hoog, laag, grote tafels, zitbanken en lounge seats, hoe meer variatie hoe plezanter. Leuke muziek, een DJ of een live bandje zorgen voor sfeer. Live cooking of barbecue zijn ook altijd een succes geeft Bart Canini van Creneau International als tips.


·      Pascal Libyn van MOJO Hospitality Designers adviseert vooral het gebruik van planten en groen. Dit is veel minder saai dan de klassieke panelen om wind tegen te houden of mensen van elkaar te scheiden en levert een veel beter gevoel op. Hetzelfde geldt ook voor de overkapping; ook hier kan je gebruik maken van planten en groen ipv de klassieke zeilen. Bovendien zorgt dit ook voor een betere temperatuur regeling. Als het dan toch gaat regenen kan je nog altijd gebruik maken van een systeem zoals op zeilboten om heel snel een bescherming over het terras te brengen. Zie als voorbeeld restaurant Nautilus in Port Douglas – Australië.·      Momenteel zijn de combinatie van natuurlijke materialen zoals teak en hoogwaardige ropes zeer trendy volgens Kristoff Van Landegem van Jati & Kebon. Uiteraard voorzien van comfortabele kussens die ook steeds meer een must zijn om de klanten het maximale comfort te geven. De Sunbrella stoffen die gebruik maken van een weersbestendige foam, zijn makkelijk in onderhoud en 100% kleurvast.


·      Voor advies mbt de terrastafel en stoel gingen we te rade bij Celina Broekmans van Dols1948. De juiste stoel voor jouw terras kies je uiteraard naar gelang smaak en budget. Toch is het ook belangrijk om rekening te houden met de functionaliteit & duurzaamheid van een stoel. Zoals de stapelbaarheid en waterbestendigheid. Voor de perfecte terrastafel gelden dezelfde ‘regels’ als voor de terrasstoel. Tip Let ook op het type onderstel. Er is niets vervelender dan als klant aan een wiebelende tafel zitten. Stable table is een zelf stabiliserend onderstel, ideaal voor elk soort ondergrond. Dit onderstel is voorzien van een mechanisme dat ervoor zorgt dat je onderstel stabiel staat op elk type ondergrond. (Ja, zelfs op een kasseien terras staat dit onderstel stabiel). ·      Bart Canini: Een goede terrasinrichting is uiteraard meer dan comfortabele stoelen en niet kwakkelende tafels. Uiteraard mag een degelijke parasol -die ook beschermd tegen de regen- en een mooi windscherm en goede terrasverwarming niet ontbreken. Decoratie en styling zijn even belangrijk, maak gebruik van vuurkorven, kaarsen of fakkels, potten met hangplanten, buitentapijtjes en sfeervolle verlichting. Een leuke hang of schommelstoel als insta moment. ·      Celina Broekmans bevestigt het belang van decoratie. Door je terras te decoreren kan je, mits een goede smaak, zelfs met beperkte budgetten een coziness creëren. Een tof tafellampje fleurt je terras meteen op. Tapijt kan een meerwaarde zijn in het creëren van een unieke, gezellige sfeer. Hiermee kan je het gezellige binnen-gevoel doortrekken naar buiten. Ga op zoek naar unieke producten. Een combinatie tussen verschillende functies is altijd leuk. Zo kan je bijvoorbeeld je verwarmingselementen gaan combineren met verlichting met de Dome van Heatsail. En voor de echte designliefhebbers is er nu ook eentje ontworpen door Piet Boon. Op die manier kan je perfect functionaliteit en schoonheid aan elkaar koppelen.


 

We wensen alvast alle terras uitbaters veel succes bij de heropening op 8 mei!

 

Let’s Make Life Tasty

 

Gault&Millau