Serax - Cena by Vincent Van Duysen

01/10/2021

Cena by Vincent Van Duysen
Publicité

 

De warmte en gezelligheid van een gedeeld diner werden door architect Vincent Van Duysen vertaald naar het CENA servies. Een bijzonder eerlijk servies dat zich niet verstopt achter opvallende kleuren en texturen, noch achter gewaagde vormen. Voor dit servies ging Van Duysen aan de slag met de archetypes van een servies. De typische vormen van kopjes, borden en kommen. Die archetypes werden vervolgens naadloos vertaald naar de alom geprezen Van Duysen signatuur: warm en uitgepuurd. No-nonsense. What you see is what you get. “CENA vrolijkt de tafel op door haar combinatie van verschillende natuurlijke materialen zoals geglazuurd porselein, hout en gerookt glas. Samen creëren die materialen een warme en opgewekte sfeer die zich perfect laat vertalen naar ieders smaak en lifestyle dankzij mijn gekende kleurenpalet in gebroken wit en greige”, aldus Van Duysen.

 

Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen (°1962) is een van de bekendste Belgische architecten en interieur- en productontwerpers. Zijn stijl is er een van purisme en verfijnd materiaalgebruik. Tijdloze ontwerpen, teruggebracht tot hun essentie. Zijn Vincent Van Duysencollectie voor Serax schreeuwt niet om aandacht, maar valt vanzelf op in haar rust en eenvoud.

 

De warme eenvoud van het CENA servies moet de gebruiker aanzetten om extra glans te geven aan het dagelijkse eetritueel. Cena is Italiaans voor diner, “een familiemoment waar ik me bij deze collectie door heb laten inspireren”, aldus Van Duysen. “De CENA collectie illustreert de gezelligheid die gepaard gaat met zulke familiediners. Zowel de delicate en sensueel organische vormen, maar zeker ook het suggestieve gevoel van het glazuur, het hout en het glas.”