Piet Huysentruyt wint 'Trophée Innovation' bij Gault&Millau Frankrijk

10/04/2017

Publicité

Trophée Innovation


De bekende Belgische chef Piet Huysentruyt valt opnieuw in de prijzen bij Gault&Millau Frankrijk. Enkele jaren geleden werden ze nog ontdekking van het jaar, dit jaar scoren ze met de 'Trophé Innovation'. Proficiat Piet & het hele team!


Over Likoké


Een ontembare passie voor het koken en nog heel veel honger naar nieuwe impulsen: daar ligt de basis van Likoké, het laatste culinaire avontuur van chef Piet Huysentruyt. Hier wil hij vol inspiratie zijn keuken van de toekomst creëren. Een eigenzinnige keuken, diepgeworteld in de Zuid-Franse aarde met veel respect voor het terroir en veel gevoel voor smaken en texturen.

 

Die verbondenheid met de streek komt tot uiting op fornuis en bord,  waar lokale ingrediënten met elkaar versmelten. Ze is zelfs te herkennen in het interieur, waar natuursteen uit de Ardèche en aangespoeld hout uit de Camargue de warme, charmante hoofdtoon voeren.

 

        Met een naam als Likoké brengt Piet een ultieme hommage aan zijn vader, die deze bijnaam kreeg in koloniaal Congo. Maar net zozeer verwijst de naam naar het grootste compliment dat elke chef van zijn gasten kan krijgen: dat de maaltijd zó OK was, dat ze hun bord wel zouden willen uitlikken. 


Bron: Likoké website