Piet & Cyriel Huysentruyt openen drijvend pop-up restaurant in Antwerpen

01/08/2019

Publicité

In Waterfront, een drijvend restaurant op een schitterende locatie op het Kattendijkdok zwaaien Piet Huysentruyt en Cyriel van 14 augustus tot 22 september met de keukengarde. Vijf week lang laten vader en zoon, samen met J&M catering hun gasten proeven van gekende klassiekers. Hun restaurant Likoké in Les Vans (Frankrijk) blijft doorlopend open.


Meer informatie over Likoké en Waterfront:


Met de naam Likoké brengt Piet een ultieme hommage aan zijn vader, die deze bijnaam kreeg in koloniaal Congo en bovendien ooit zelf nog in Antwerpen het schip naar Congo nam. Likoké is een verhaal over generaties heen, van grootvader ‘Likoké’ naar zoon Piet Huysentruyt en dan naar kleinzoon Cyriel Huysentruyt. Exact zes jaar nadat Piet zijn restaurant in Les Vans opende, beloond werd met een Michelinster en bij Gault-Millau een plaats kreeg in de groep van vijftig beste restaurants in Frankrijk, zette de 56-jarige tv-kok en sterrenchef eerder dit jaar een flinke stap opzij. Zijn zoon Cyriel nam op 28-jarige leeftijd mee het roer over.

De keuken is gekend om zijn liefde voor het lokale terroir, de brute en rustieke natuur. Lokale producten worden gecombineerd met een brede variatie aan smaken met wereldwijde roots. De inspiratie hiervoor wordt opgedaan tijdens verre reizen, ontmoetingen en de persoonlijkheden van het multiculturele team achter Likoké. De gedeelde passie van Chef Piet, Chef Anthony Stoop, Guido Niño Torres, Toshio Muronosono en Cyriel neemt de bezoekers mee op een avontuurlijke culinaire reis.

Die reis mag je letterlijk én figuurlijk nemen als Likoké het Waterfront restaurant van Part of Antwerp zal leiden, want om de ervaring compleet te maken, kan je Waterfront bereiken met een watertaxi. Het bootje vertrekt aan het MAS en brengt je naar een ponton van maar liefst 550 vierkante meter groot. Gasten hebben zicht op het Havenhuis, de Londenbrug en de binnenstad. Je reserveert best snel een tafeltje – want vorig jaar waren alle beschikbare plekjes snel volgeboekt. Voor het Waterfrontlunchmenu by Likoké (4 gangen) betaal je 55 euro, inclusief koffie of thee. Genieten van een 6 gangendiner, inclusief koffie of thee, doe je voor 79 euro. Goed nieuws: op het terras worden cocktails en fingerfood geserveerd – daar hoef je niet voor te reserveren.

 

Praktisch: 


Waterfront Bar & Resto
14 augustus - 22 september 2019

Openingsuren:
Maandag: van 18u tot 23u
Dinsdag en woensdag: gesloten (behalve op woensdag 14 augustus, dan is Waterfront open van 18u tot 23u) Donderdag tot en met zondag: lunch om 12u / diner van 18u tot 23u

Nog wat extra cachet toevoegen aan je diner? Gebruik dan de watertaxi! Het bootje vertrekt aan het MAS en brengt je naar en van de Waterfront. Prijs heen en terug inclusief glaasje bubbels: € 15.

Reserveren kan op www.thewaterfront.be
Het volledige programma van het stads -en havenfestival vind je op www.partofantwerp.be