Nieuwe toekomst voor THE JANE ANTWERP

01/06/2021

Publicité

NIEUWE TOEKOMST VOOR THE JANE ANTWERP


Antwerpen, 1 juni 2021 – Na een samenwerking van zeven jaar bij The Jane Antwerp scheiden de wegen van chefs Sergio Herman en Nick Bril. Veel verandert er niet. Enkel de eigendomsstructuur wijzigt nu Nick Bril de volle 100 procent van de exploitatie in bezit krijgt.


Chefs Nick Bril en Sergio Herman hebben besloten om elk hun eigen weg te gaan, zeven jaar nadat ze samen het gastronomische restaurant The Jane Antwerp openden. De twee partners startten al in 2013 met de voorbereidingen voor een restaurant in de prachtige kapel in het Antwerpse Groen Kwartier. Het tweetal leerde mekaar kennen toen Nick Bril op 19-jarige leeftijd aan de slag ging bij Oud Sluis. Hij toonde zich daar vanaf dag één als een zeer talentvolle chef met aanleg voor het ondernemerschap.GESTART ALS PARTNERS


In 2014 openden Sergio Herman en Nick Bril het restaurant The Jane Antwerp, en het was meteen een van de meest gehypete lanceringen van dat jaar. Het Antwerpse restaurant werd een hotspot voor fine

dining liefhebbers. Een 18/20 bij Gault&Millau volgde en het restaurant werd lid van de prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde. Na de beginjaren ging Nick Bril de zaak zelfstandig uitbaten volgens zijn eigen visie. Sergio Herman hield zich sinds 2017 niet meer bezig met het dagelijkse reilen en zeilen in The Jane Antwerp. Onder impuls van Nick Bril volgde er in 2018 ook een upgrade van het interieur.IN GOEDE VERSTANDHOUDING


Nu zijn de twee chefs overeengekomen dat Nick Bril de resterende aandelen overneemt van de exploitatie van The Jane Antwerp. Zowel Sergio Herman als Nick Bril blikken terug op een vruchtbaar traject samen. Hun wegen scheiden, maar ze gaan uiteen in een goede verstandhouding. Sergio Herman ambieert voor de volgende jaren vooral een internationale groei met zijn groep, en Nick Bril is sterk gemotiveerd om The Jane Antwerp verder te laten groeien volgens hetzelfde stramien en visie als hij de afgelopen jaren al deed.

Sergio Herman: “The Jane Antwerp heeft ons vanaf het eerste moment uitgedaagd, zowel creatief als culinair en ik kijk met trots terug op alles wat we hier bereikt hebben. Het is niet meer dan logisch dat Nick Bril met zijn talent en ondernemerschap verderzet wat hij de voorbije jaren in de praktijk al deed.”


LOGISCHE EVOLUTIE


De overeenkomst is het logische gevolg van een evolutie die zich achter de schermen al jaren geleden voltrok. Enkel de eigendomsstructuur verandert. Nick Bril kijkt vol vertrouwen naar de komende jaren en heeft de ambitie om het restaurant nog meer internationale uitstraling te geven. “De eerste fase van The Jane Antwerp heeft mij enorm uitgedaagd, als chef en als mens. Het was een mooi traject. Daardoor ben ik alleen nog maar meer gemotiveerd om The Jane Antwerp in al haar facetten nog verder te laten groeien. Samen met onze daktuinen, de samenwerking met August en het nieuwe project in de Malediven zijn dat de uitdagingen die ik zoek.”


OVER THE JANE ANTWERP


The Jane Antwerp is een gastronomisch restaurant in de kapel van het voormalige Militair Hospitaal Antwerpen. Het restaurant kreeg 18/20 punten in de Gault&Millau gids. Het werd ook uitgeroepen tot het mooiste restaurant ter wereld op de Restaurant en Bar Design Awards in Londen. The Jane Antwerp werd opgericht door chefs Nick Bril en Sergio Herman, en is sinds 2021 volledig eigendom van chef Nick Bril.