Nick Bril, PAKT en Cinemien stellen voor: The Biggest Little Farm + markt @ PAKT op 26/05

16/05/2019

Publicité

Op zondag 26 mei organiseert de Antwerpse creatieve hotspot PAKT samen met sterrenchef Nick Bril (The Jane, August) en filmverdeler CINEMIEN een unieke avant-première van de langverwachte film 'The Biggest Little Farm'. Tegelijk kan je tijdens dit event ontdekken wat er allemaal beweegt, groeit en bloeit op deze boeiende locatie, met een exclusieve rondleiding op 't DAK van PAKT, een food market en kinderanimatie.

 

The Biggest Little Farm is een absolute eye-opener voor jong en oud. Een inspirerende ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur, en aan de cyclus van het leven.

 

Filmmaker John Chester en zijn vrouw, chef-kok Molly, lieten het stadsleven achter zich om hun droom waar te maken: een unieke boerderij oprichten met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige personages. 'The Biggest Little Farm' is vanaf 12 juni overal te zien in de bioscoop.

 

Nick Bril is de head-chef van The Jane en August in Antwerpen. Als een van de drijvende krachten achter dit event zal Bril op 26 mei niet alleen de film inleiden, maar zal hij ook koken op de food market met de lokale groenten die door de coöperatie De Volle Grond op 't DAK van PAKT verbouwd zijn.

 


PAKT is een hotspot en hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, en het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. 't DAK van PAKT is de grootste stadstuin van Antwerpen. Leden kunnen er tuinieren, genieten en experimenteren onder professionele begeleiding. 't DAK is doorheen het jaar enkel toegankelijk voor leden, maar op 26 mei kan men kaartjes kopen voor de filmvertoning in combinatie met een exclusieve rondleiding op de daktuinen.


 

Bram Stessel, oprichter van De Volle Grond en 't DAK van PAKT: "Kleinschalige landbouw die samen met - en niet tégen - de natuur werkt, is niet alleen duurzaam, het brengt mensen opnieuw dichter bij de oorsprong van wat we eten. Samen met Sjarel, Stijn, Wim en Joost, de stadsboeren van PAKT, leveren we duurzaam geteelde groenten aan Antwerpse koks en cateraars, verdelen we groentepakketten aan buurtbewoners en verenigen we een 150-tal DAKboeren die samen tuinieren op de grootste daktuin van 't stad. Jaarlijks inspireren we met ons werk duizenden bezoekers van binnen- en buitenland. The Biggest Little Farm raakt mij omdat het op prachtige wijze een toekomstmodel in beeld brengt waar wij en zoveel jonge landbouwers overal ter wereld met veel passie en idealisme werk van maken."

 

PROGRAMMA 26 MEI @ PAKT

11u00 Filmvertoning 'The Biggest Little Farm' met inleiding door Nick Bril en Bram Stessel (De Volle Grond)

 

13u00 Markt met onder andere:

- Food door Nick Bril (The Jane, August) en Lieven Lootens (Aards Paradijs, Naturel)

- Groenten en kruiden van De Volle Grond

- Cocktails van Hierbas de la dunas

- Rondleiding op 't DAK van PAKT

- Kinderboerderij en grime

 

18u00 Einde


Tickets zijn verkrijgbaar via deze link