Moeder Lambic opent Pasta Madre in Brussel met top Pizzaiolo uit Bologna Francesco Oppido

04/05/2018

Publicité

Francesco Oppido is in Bologna erg bekend om zijn hedendaagse pizza en kwaliteit biertjes.Hij opent een nieuwe pizzaria in Bologna maar het Italiaanse foodmagazine kondigde aan dat hij bezig is met zijn eerste project buiten Italië.

 

Het team achter Moeder Lambic heeft pas een Brussels hotel, “The A La Grande Cloche”, gebouwd in 1840, zij bouwen het om naar een hotel en restaurant dat geleid zal worden door Francesco Oppido.

Pasta Madre, een echte pizzeria, zal openen tussen november en december 2018. Oppido is berucht voor zijn pizzadeeg. Hij komt uit een familie van pizzaioli, maar toch startte hij als patissier.

 

Hij komt oorspronkelijk uit Crotone, werd bekend in Bologna door zijn restaurant dat focust op zijn twee passies pizza en artisanale bieren.

Zijn nieuw project begint hij in Brussel. Gambero Rosso zei dat de Belgische hoofdstad Fransesco zijn tweede thuis is door vrienden en het bier. Het is dus geen toeval dat de partner in het verhaal van Moeder Lambic Jean Hummler en Andy Mengal zijn met hun legendarische brouwerij Place Fontainas.

 

Het restaurant is open voor ontbijt, lunch en diner. Er zal een (lunch-)menu zijn en ze zullen hedendaagse pizza’s, burgers en enkele pasta’s serveren. Naast het eten richten ze zich ook op het bier, ze gaan voor 15 verschillende bieren op tap. De bieren worden geselecteerd door Moeder Lambic, de helft Italiaanse bieren.

 

De meeste producten komen rechtstreeks uit Italië, maar Francesco zal wel groenten en kaas uit België gebruiken. Voor hem is de kwaliteit en het aanbod belangrijkste. Zo zal het brood en de croissants voor het ontbijt worden geleverd door iemand jong lokaal die op artisanale wijze bakt.

 

Pasta Madre – Brussel, Place Rouppe (opent in november 2018)


By Ivan Brincat / Food and Wine Gazette