Maak uw zaak corona-proof met 'one-stop-shop' Helscare (en krijg 15% korting!)

Jun 5, 2020

"Om de horeca-uitbater op korte termijn te helpen, biedt Hels 1 aanspreekpunt, waar alle know-how, materieel en eventueel assistentie van crew onmiddellijk beschikbaar zijn.”


Het afgelopen decennia heeft HELS in de evenementensector naam gemaakt als uiterst betrouwbare en flexibele logistieke partner. Ze boden al logistieke assistentie aan een aantal top chefs en zijn ook jaarlijks vaste partner van de Gault&Millau events. Ze staan erom bekend alles in het werk te stellen om de wensen van de klant in te vullen en hiervoor door te gaan tot het einde. Ze zijn getraind om iedere uitdaging het hoofd te bieden door met een creatief maar wel doordacht plan op de proppen te komen. In een continue veranderende werkomgeving, typerend voor onze sector, mag je immers nergens vanuit gaan en moet je op alles voorbereid zijn. Deze mindset stelt hen in staat om in dit huidige crisisklimaat het hoofd koel te houden en te blijven doen waar ze goed in zijn: de horeca en evenementiële sector ondersteunen.

Maar ze zijn ook op kleinere lokale schaal actief.

Vlak nà de aanvang van de crisis besloten de mannen van Hels te schakelen door een aantal producten in de markt te zetten, gemikt op veiligheid. Deze kwamen terecht in Helscare, een spin-off van Hels. Het credo van Helscare is 1 aanspreekpunt te zijn voor de horeca-uitbater, een verzameling met oplossingen voor alle noodzakelijkheden… materieel, crew en know-how om zo de heropstart van de horeca TIJDIG en VEILIG te laten verlopen.

Ontdek de campagnevideo

Denk maar aan praktische oplossingen als uitbreidingen of overkappingen van het terras, huur of aankoop van spantenten, pergola’s of partytenten. Je kan ook de Hels crew inschakelen om te helpen met oppervlakte ontsmetting of het klaarzetten van je zaak. Maar ook terrasverwarming, afbakeningen op maat, aankleding, plexis, signalisatie, vloerstickers… Of logistieke oplossingen voor de bediening: karretjes, tablets, plateaus, bestelsystemen en een afhaalservice. De ontsmettingszuilen (met of zonder je logo) zorgen voor een persoonlijke desinfectie van de handen. Helscare kan ook helpen met het uittekenen van social distancing procedures voor bezoekers en personeel. Ook begeleiding bij een vernieuwde manier van het toiletbezoek en de hospitality te bedenken, kan een topic zijn.

Samen met Gault&Millau en alle horeca uitbaters maken we er een groepseffort van. Helscare biedt 15% korting aan alle leden van de Gault&Millau community op hun aankopen op producten en diensten bij Helscare. Als je contact opneemt met Helscare, vermeld dan #Gault&Millau-Helscare om van je groepskorting te kunnen genieten.

Neem een kijkje op de website www.helscare.be, of contacteer hen: [email protected]. +494 08 01 10.

More News

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

Apr 26, 2024

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024