Op 1 juli sluit restaurant Bon Bon zijn deuren...

Op 1 juli sluit restaurant Bon Bon zijn deuren...

en op 5 september gaan ze weer open!

Maar dan wel met een gloednieuwe keuken en met nog meer verrassingen op het programma. Denk nu vooral niet dat de kok en zijn ploeg van de werken zullen profiteren om het er eens goed van te nemen.

Hoewel.

De chef en zijn jongens amuseren zich namelijk al maanden met de voorbereiding van hun zomerverrassing. Een pop-upbistro van Christophe Hardiquest. Vlakbij het Flageyplein, in het voormalige restaurant 'Marie', opent Christophe van 4 juli tot 2 september een toffe bistro:

Let op, verwacht geen bistronomie. Geen langoest of andere 'veilige' luxeproducten, zelfs niet in eenvoudige bereidingen. En zeker geen gambero rosso. "We mikken op de eenvoud en het plezier van typisch Belgische specialiteiten, ook al kunnen die een exotisch accentje krijgen, misschien Aziatisch, misschien iets anders", glimlacht de chef.


Enkele voorbeelden van wat u op het krijtbord zult vinden?


Mosselen, petits gris of een simpel ei, in bereidingen die afhangen van de inspiratie van de dag. Mooie stijloefeningen in het vooruitzicht!
Het kan ook meer geraffineerd – denk aan kippenvel met ansjovissaus, palourdes met Saison Dupont of kalfskop en tortue met een beetje soja.
Vol au vent wordt opgefrist met citroen, rilettes van sardientjes met een scheutje whisky, zomerstoemp met Oost-Indische kers.

 

Christophe Hardiquest droomde al lang van een bistro, zelfs in de pop-upversie. "Een schijnbaar eenvoudige keuken is alweer een hele uitdaging. Want het gewone is niet evident. We hebben maanden gezwoegd om alles echt goed te krijgen, bijvoorbeeld om wulken perfect te koken of een onberispelijke tong in maderasausje te maken. Het is een echt teamproject geworden dat ons stimuleert en boeit… en waar we samen met de klanten twee maanden lang plezier aan gaan beleven."

 

 

Op het krijtbord, bieren van Dupont en Cantillon, natuur- maar ook klassiekere wijnen en zelfs een aantal grote namen. Voor wie graag feest… of gewoon eens lekker wil genieten.

En met een eerste gamma vriendelijke flessen van 22 tot 35 euro en schotels tussen de 9 en de 30 euro, zal er vast en zeker geen gebrek aan liefhebbers zijn.


Opening op 4 juli, het feest van Sint-Bertha.

En zoals ze in Frankrijk zeggen: 'pour la Sainte-Berthe, bouteilles ouvertes'.


Pop-up bistro: 

van dinsdag 4 juli tot zaterdag 2 september 2017 


Adres: Alphonse de Wittestraat 40, 1050 Elsene
Openingsdagen: van dinsdag tot zaterdag (middag en avond)

 Online boeken kan op deze link: 


of telefonisch op het nummer +32 2 644 30 31 tijdens de openingsuren