Kookwedstrijd Catering Chef of the Year 2020

20/02/2020

Publicité

Gault&Millau Catering Awards

Op 18 maart 2020 zullen voor de vierde keer de Gault&Millau Catering Awards worden uitgereikt aan bedrijven die rond specifieke thema’s een betekenisvolle en inspirerende inspanning geleverd hebben. Voor het eerst wordt ook event catering mee opgenomen en zullen er awards uitgereikt worden binnen 3 categorieën. Een daarvan wordt gekozen via een kookwedstrijd.

Kookwedstrijd

Op 17 februari verzamelden 9 teams van 9 verschillende event cateraars om te strijden voor de titel "Catering Chef of the Year 2020". 
Na een uitgebreide en kritische voorselectie kregen deze toegewijde cateraars uit heel België de eer om te laten zien wat zij kunnen.


Criteria

Tijdens deze wedstrijd beoordeelde een professionele vakjury twee spraakmakende gerechten. Bij het proeven wist de jury niet welke cateraar, welk gerecht heeft klaar gemaakt. 
De cateraars dienden daarnaast rekening te houden met diverse beoordelingscriteria zoals creativiteit, seizoengebondenheid en multicipleerbaarheid.Gerechten

Het warme voorgerecht moest gemaakt worden volgens vooraf bepaalde criteria en de NorthSeaChef filosofie. Dit gerecht was van vrije keuze voor de cateraar en met een zelf te kiezen hoofdingrediënt. Dit leverde interessante, smaakvolle en aantrekkelijke combinaties op in de gerechten.


Als kers op de taart was er de opdracht om vanuit een verassingsbox met verschillende producten (van onder meer de leverancier Davigel/Terre et Mer) in 2.5 uur tijd een hoofdgerecht klaar te maken. Hierbij hadden de chefs de keuze uit vier verschillende soorten vlees als hoofdingrediënt. Hiervan moesten er minimaal twee van verwerkt worden in het eindresultaat. 
Uiteraard kwamen de veelbelovende cateraars met diverse culinaire en inspirerende gerechten van hoogstaand niveau tevoorschijn! 
Dankwoord

Via deze weg wil Gault&Millau alle deelnemers, jury, leveranciers en de Hotelschool Ter Duinen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet gedurende de dag.

Winnaar

Op 18 maart wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de ‘Night of the Catering’! Meer informatie.