JRE Cooking Cup 2017

De JRE België hebben maandag 20 feburari de derde editie van de JRE Cooking Cup georganiseerd. David Danneels en Thomas Eggermont van Hotelschool Spermalie te Brugge zijn de winnaars.


Steven Dehaeze, de voorzitter van de JRE, en zijn ploeg hebben de pers samengeroepen om de finale van de derde JRE Cooking Cup bij te wonen. De kookwedstrijd staat open voor alle leerlingen van de hotelscholen in heel het land. 

 

Een tiental kandidaten had zich ingeschreven. Vandaag, maandag, hebben 6 van hen het tegen elkaar opgenomen in de finale voor een groep chefs en deskundigen uit de culinaire en gastronomie wereld.

 

Op het einde van de proef die begon om 7 uur ’s ochtends in de keuken en waarbij alle kandidaten zich op hun manier en op een heel interessante wijze wisten te onderscheiden, is de overwinning uiteindelijk behaald door de tandem David Danneels en Thomas Eggermont van Hotelschool Spermalie te Brugge. De eerste drie ploegen die het podium haalden, hebben meteen ook hun ticket veroverd voor de wedstrijd “Young Chefs Team”, een initiatief van minister Ben Weyts.