Initiatief #feedthenurses

23/03/2020

Publicité

#FeedTheNurses

De horeca mag dan wel stil liggen. Chef Nils Proost, initiatiefnemer van #feedthenurses, van het Lierse restaurant Petit Cuistot, Lars Block van restaurant ZOEN, Anthony Barrens van Atelier Maple en Jolien Laenen van de Wingerd niet. Met het initiatief #feedthenurses engageert Nils en zijn collega's zich tijdens deze periode voor de helden van vandaag: de mensen in de zorgsector.


Samenwerking met collega-chefs

Vier keer per week kookt chef Nils voor de verpleging en dokters van het Heilig Hart ziekenhuis in Lier. De collega-chefs coveren al enkele ziekenhuizen in Antwerpen, Herentals, Turnhout en Brugge. Intussen zetten chefs in heel België hun schouders mee onder dit initiatief. Zo werd het project ondertussen ook opgestart in Gent, Aalst en Sint-Niklaas.


Bijdrage van leveranciers

Hun trouwe leveranciers bieden gratis steun: van kilo’s gele paprika’s over pasta’s tot gratis etiketten, enzovoorts.


Social Media

Op sociale media wordt de boodschap de wereld ingestuurd met de hashtag #feedthenurses.Nils Proost (Petit Cuistot): “In plaats van stil te zitten, vatte ik het plan op om iets te doen voor de mensen uit de zorgsector. Ik heb een schoonzus en een schoonbroer die arts zijn en een schoonzus die spoedverpleegkundige is. Ik kan met mijn eigen ogen zien hoezeer die mensen dezer dagen onder druk staan. Door de impact van het coronavirus zijn hun dagen nog langer en zwaarder dan normaal. Stilaan begint het allemaal serieus door te wegen en dus wil ik de spreekwoordelijke soldaten en helden van de dag op mijn manier helpen: door hen krachtvoer voor te schotelen. En bij deze ook een warme oproep aan andere chefs om hetzelfde te doen, in hun eigen community.”


Online

Op de website feedthenurses vind je terug hoé je kan helpen.

Spread the word, use the hashtag!

 

Instagram: @feedthenurses.be

Facebook: @feedthenurses