Hotelschool Spermalie (Brugge) wint prestigieuze JRE Cooking Cup 2018 voor jonge chefs

27/02/2018

Publicité

 

De vierde finale van de JRE Cooking Cup, een kookwedstrijd voor studenten van hotelscholen, vond plaats op maandag 26 februari. Op school leren de studenten allerlei technieken waarmee ze zich kunnen onderscheiden en hun gerechten nét dat vleugje originaliteit kunnen geven. In een restaurant gebeurt er echter wel eens iets onverwachts. Met een wedstrijd als deze willen de Jeune Restaurateurs de toekomstige chef-koks voorbereiden om onder druk te werken en zo correct en passend mogelijk op onverwachte situaties te reageren. 

Maandag kookten zes leerlingenteams in de finale voor een groep chefs en deskundigen uit de culinaire en gastronomische wereld. De zes finalisten kwamen uit COOVI Anderlecht, de Hotelschool Wemmel, Hasselt, SIMA, Spermalie en Spijker. Om 7 uur 's ochtends stonden de finalisten al in de keuken voor hun grote opdracht. We zagen hoe zij gedurende de hele wedstrijd het beste van zichzelf gaven en gerechten met een geheel eigen stijl presenteerden. Uiteindelijk mocht hotelschool Spermalie zich na een uitzonderlijke prestatie tot winnaar kronen. Op de tweede en derde plaats staan hotelschool van Hasselt en hotelschool de Spijker.


 

De andere, ook bijzonder verdienstelijke deelnemers, ontvingen prijzen van een aantal partners van de JRE. Zij kregen onder meer aankoopbonnen en beloningen van Wonderbox, vouchers Tui en andere beloningen zoals Rombouts koffie, wijnen van Dercor, bottels van Bru, messen BergHOFF en een voucher om in een JRE restaurant te gaan eten. Met die beloningen worden de jonge chef-koks aangemoedigd om te blijven uitblinken in de keuken. De Belgische fijnproevers – en gastronomen op vakantie in ons land – zullen hen daar zeker dankbaar voor zijn! 

 

Wie zijn de Jeunes REstaurateurs?

De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. 

Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa.

www.jre.eu