Grootste virtuele buurtbistro ooit:
alle Belgen worden uitgenodigd om lokale horeca te ondersteunen

May 15, 2020

Vanaf nu is het aftellen naar De Grootste Buurtbistro die volgende week zaterdag 23 mei plaatsvindt. Steffi Vertriest en Wim Opbrouck, de gezichten van De Grootste Buurtbistro, zorgen vandaag voor een warme een oproep om mee te doen en zullen de dag van het event voor de opening zorgen. Daarbij willen de organisatoren Belgen aan virtuele tafels krijgen en hen 100.000 maaltijden en drank laten bestellen bij de geregistreerde restaurants en cafés.

De Belgische horeca-sector is hard getroffen door Covid-19. Restaurants en cafés blijven gesloten en bij vele uitbaters staat het water aan de lippen. Daarom besloten DinnerGift, een Antwerpse Start-up van 3 zussen en een broer, en Giveaday.be, de burgerbeweging achter de #OnzeGemeenteHelpt coronahulp campagne, de handen in elkaar te slaan. Het resultaat van de samenwerking: de organisatie van de Grootste Buurtbistro ooit - www.degrootstebuurtbistro.be.


5 Grootste uitdagingen in teken van Covid-19 #OnzeGemeenteHelpt solidariteit
Giveaday.be lanceerde eerder twee succesvolle uitdagingen. De start werd gegeven met de grootste Quarantaine quiz waarbij 19.500 deelnemers simultaan online meespeelden. Een wereldrecord. Uitdaging twee was in samenwerking met de burgerbeweging achter Maakjemondmasker.be. De Nationale Naaiactie om mondmaskertjes te maken met als peter Lieven Scheire, zorgde voor meer dan 2.5 miljoen bezoekers op www.maakjemondmasker.be en 2 miljoen downloads van het naaipatroon. De Belgische horeca is de volgende sector die Giveaday.be en DinnerGift een hart onder de riem willen steken. Tegelijk willen ze de burgers en buren digitaal laten verbinden.

Hoe kan je meedoen?

Deelnemen is eenvoudig, zowel voor horecazaken die op 23 mei takeout of leveringen doen als voor mensen die samen willen eten:

Voor de restaurants:

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Zaak toevoegen”
  • Voeg de gegevens van je zaak toe, een enthousiaste beschrijving en een linkje naar je bestelformulier

  • Maak je klaar voor de Grootste Buurtbistro van zaterdag 23/5!

Voor wie mee eet:


  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Take-out bestellen

  • Kies wat je tijdens je buurtfeest op tafel wil zetten: Ontbijt, Lunch, Brunch, Zoetigheid, Apero of Diner. Bekijk de zaken in je buurt die take-out of delivery aanbieden.

  • Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite

  • Doe een bestelling voor zaterdag 23/5

  • Haal je maaltijden en/of drank af op 23/5 en verbindt bv. via Google Meet met je vrienden, buren of familie. Geniet samen van de kunstwerken klaargemaakt door je favoriete zaak!

  • Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/events/2989304781145504/.

More News

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

Apr 26, 2024

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024