Gault&Millau bekroont de 3 beste gerechten op Tomorrowland 2017

Brussel, 26 juli 2017 – Gault&Millau was dit jaar voor de 5e keer op rij aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het ‘festival food’. De restaurantgids reikte daarbij ook 3 awards uit aan de best presterende food-stands. Gault&Millau was dit jaar met een team van eigen inspecteurs drie dagen aanwezig en ging 1 dag op pad met een jonge festivalinspectrice die speciaal voor Tomorrowland werd gerekruteerd. 

Over Gault&Millau    


Gault&Millau is een leidende uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Maar Gault&Millau brengt veel meer dan dat. Met het project Culinary Innovators staat de groep stil bij de sleutels van het succes van gastronomie en horeca in de toekomst. Want nooit eerder in de geschiedenis evolueerde alles zo snel. Het bedrijf kijkt ook naar kwaliteitsverbetering voor gemeenschapskeukens via het project Grote Keuken en de Gault&Millau Catering Awards. Met het project ‘POP’ speelt Gault&Millau in op de trend van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. Tenslotte wordt Gault&Millau meer en meer gevraagd als consultant door bedrijven uit de ruime voedingssector. 

www.gaultmillau.be
 
Contact & info


Gault&Millau

Nota: Gault&Millau is het tweede weekend van Tomorrowland bereikbaar op het festival voor extra informatie en/of interviews

Sven Van Coillie / +32 485 72 03 13 / sven@gaultmillau.be
Frank Cops / +32 475 97 63 05 / frank@gaultmillau.be
www.gaultmillau.be 

Tomorrowland

Debby Wilmsen
debby@tomorrowland.com 
www.tastesoftheworld.com


Gault&Millau Festival Food Awards


Uit de meer dan 70 food stands werden 3 winnaars geselecteerd binnen 3 categorieën:


1.      Gault&Millau best festival food:

Het gerecht dat het meeste punten kreeg van de inspecteurs en dus de hoogste gemiddelde score had. => Blend Meat Croquette, Flemish Bun, Mizuna, Pickles-Sauce by the Blend Brothers


Een zeer mooie variatie op het bekende ‘broodje kroket’. De kroket is gevuld met een krachtige mix van varkenswang, varkenspoot, varkenstong en stukjes van de knuist. Het varkensvlees werd op smaak gebracht met venkelpollen. Textuur van de korst is optimaal, voldoende stevig en een leuke afwisseling met het zachte broodje. De vulling is een beetje smeuïg en goed warm. De kroket wordt geserveerd in een Vlaams boterbroodje (sandwich) en daarin proeven we ook een fris sausje met pickles en een kruidige salade van mizuna. De Blend Brothers bewijzen dat een op het eerste zicht klassieke en eenvoudige snack getransformeerd kan worden tot een topbereiding. Door het gebruik van kwalitatieve ingrediënten en een creatieve twist creëerden ze een prachtige festivalsnack met uitmuntende smaak!2.      Gault&Millau best healthy/vegetarian festival food:

Het gezondste of beste vegetarisch festivalgerecht, waarbij gekeken werd naar de combinatie van smaak en gezonde ingrediënten. => Carrot Dog / STR-Eat by The Jane


De “Carrot Dog” is een vegetarische variant op de hot dog waarbij het worstje vervangen werd door jonge wortels. De wortel werd bereid met komijn, behield voldoende textuur en is zeer smaakvol – een ideale vleesvervanger! Deze komt tussen een kruidig, lekker krokant ciabatta broodje dat nog een beetje warm is zoals het hoort. De ‘Carrot Dog’ wordt verder op smaak gebracht met een baba ganoush op basis van aubergine en gepekelde citroen. De humus en de harissa mayonaise zorgen voor pittigheid en een heerlijke Oosterse toets. Veggie is duidelijk niet saai bij STR-Eat van The Jane! 3.      Gault&Millau most innovative festival food:

Het meest innovatieve festivalgerecht, waarbij zowel presentatie, smaak als innovatie beoordeeld werden.


=> Belgitude – Blond / Callebaut


Het is duidelijk dat Callebaut inzet op innovatie en voor de tweede keer scoren ze met een innovatief dessert ‘Straight from Belgium’. Ze brengen dit jaar een origineel chocoladedessert in een beker dat eruitziet als… een blond biertje. Daarmee verenigt het twee beroemde iconen van de Belgische keuken: bier en chocolade. Het dessert wordt geserveerd in een bierglas en bestaat uit een binnenkant van krokante witte chocolade op een basis van passievruchtengelei. Binnenin komt een pure chocolademousse met earl grey thee en bergamot, stukjes brownie en rode bessen. Aan de buitenkant zie je alleen de gelei met een kraag kokosschuim waardoor het lijkt op een vers geschonken Belgisch biertje. Door de beker zachtjes te nijpen breekt de witte chocolade en krijg je een heerlijke smaaksensatie. Callebaut zorgt met de Belgitude Blond voor een innovatief dessert waarbij Bier en Chocolade centraal staan.Deze drie winnaars krijgen een certificaat waarmee ze kunnen uitpakken tijdens het tweede Tomorrowland-weekend en op andere evenementen.