Een slimme waterkeuze op restaurant

Sep 21, 2018

Om ten volle te kunnen genieten van je maaltijd op restaurant kies je beter voor natuurlijk zuiver water dan voor behandeld water.


Er is water en water


Ongeacht of je water geserveerd krijgt in een fles of in een karaf, het moet sowieso voldoen aan alle eisen met betrekking tot drinkbaarheid en veiligheid. Maar water drink je niet enkel om je dorst te lessen: water maakt echt deel uit van je maaltijd, het zorgt ervoor dat je ten volle proeft wat je eet. Een ander belangrijk criterium bij het kiezen van water is de oorspronkelijke zuiverheid. Bepaalde soorten water die geserveerd worden in een karaf of in mooie flessen kunnen behandeld zijn (al dan niet gefilterd leidingwater). In sommige gevallen wordt voor dat water dezelfde prijs aangerekend als voor mineraal water, ook al kan het niet dezelfde garanties bieden. Enkel natuurlijk mineraalwater en bronwater beantwoorden aan de unieke voorwaarde dat ze volledig zuiver zijn aan de bron.

Weet wat je drinkt!


Natuurlijk plat of bruisend mineraalwater herken je ook aan de smaak, die kan variëren naargelang de minerale samenstelling. Je informeert dus best naar het type water dat aangeboden wordt als je je bestelling plaatst. In tegenstelling tot in andere landen is het in België immers niet verplicht om de consument te informeren over de oorsprong van het water… Als je natuurlijk mineraalwater bestelt, ben je zeker van de oorspronkelijke zuiverheid en weet je altijd precies wat je drinkt. Het zal je restaurantbezoek alleen maar ten goede komen!

Het advies van de watersommelier

“Net zoals bij wijn is ook een juiste waterkeuze op restaurant belangrijk voor een goede combinatie met de gerechten en de wijn. Water zuivert namelijk de smaakpapillen en laat de gerechten beter smaken. Mijn eerste criterium? Kies voor natuurlijk zuiver water (zoals mineraal- of bronwater) waarvan de smaak niet is beïnvloed door een of andere behandeling. De rest is een kwestie van smaak. Want jawel, ook water heeft een smaak!”

Roland Vanden Abbeele, watersommelier

www.wateroprestaurant.be

• Facebook: Water op restaurant

GEREALISEERD VOOR EN DOOR DE VIWF, KONINKLIJK VERBOND VAN DE INDUSTRIE VAN WATERS EN FRISDRANKEN VZW

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024