Duvelkaas van Van Tricht is "beste internationale kaas"

03/09/2016

Publicité


Duvelkaas is ‘beste internationale kaas’

Kaasaffineurs Van Tricht winnen brons en goud op de International Cheese Awards 2016

 

Dat kaas en Belgisch bier a match made in heaven is, wisten wij natuurlijk al lang. Vader en zoon Van Tricht namen de proef op de som en ontwikkelden een Duvelkaas. Een kaas mét Duvel. En dat niet alleen wij die kaas wel kunnen smaken, werd duidelijk op de grootste kazenwedstrijd ter wereld. Op de ‘International Cheese Awards 2016’ in Nantwich, UK wonnen de kaasaffineurs een gouden én bronzen medaille met hun Duvelkaas.

 

Uit meer dan 5.000 internationale kazen werd de bierkaas van Van Tricht gekozen als winnaar. De Duvelkaas won een bronzen medaille won in de categorie ‘Cheese with Savoury Additive’ én de gouden medaille voor de ‘Best International Cheese’. De Antwerpse kaasaffineurs werken samen met een boerderij uit Oost-Vlaanderen. De rauwe en nog warme koemelk wordt onmiddellijk verwerkt. Het grote verschil met veel andere bierkazen, is dat het speciaalbier (Duvel) tijdens de productie van de kaas wordt toegevoegd. De smaak van het bier zit dus ín de kaas, en niet enkel rond de korst. Van Tricht ontwikkelde nog twee variëteiten: een kaas met Liefmans Cuvée-Brut en één met De Koninck.

 

Wie wil proeven van de beste kaas ter wereld, kan terecht bij Stadsbrouwerij De Koninck. Sinds 2012 deden Michel Van Tricht en zoon Frédéric hun intrede in de voormalige bottelarij. Sinds kort hebben ze ook een kaaswinkel ‘Only Cheese’ op de brouwerijsite.  Ook op zondag is de winkel open, van 9u tot 13u.

 

Only Cheese

Boomgaardstraat 1-3, Berchem

Dinsdag – zaterdag: 10u00 – 18u30

Zondag: 9u00 – 13u00

http://www.dekoninck.be/nl/bezoek-ons/de-ambachten