Duvel met een vleugje Caraïben

Sep 29, 2020

Duvel Barrel Aged, the Rum edition: van Barbados naar Puurs


In 2017 zag de eerste Duvel Barrel Aged het levenslicht. Een uniek degustatiebier gerijpt op houten whiskyvaten, afkomstig van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries. De 24.000 flessen van de eerste batch waren in een mum van tijd uitverkocht. Drie jaar en vier succesvolle edities Duvel Barrel Aged later, wilden de Duvelbrouwers het ietwat anders aanpakken. Geen bourbonvaten deze keer, wél rumvaten. Duvelmeesterbrouwer Hedwig Neven liet houten vaten van The West Indies Rum Distillery in Barbados in de Duvelkelders plaatsen. Het resultaat is een uniek degustatiebier (12% ALC) dat gebrouwen werd met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Caraïbische twist en zoete, krachtige rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eik. Dit najaar sluit je een gezellig diner met vrienden en familie af met een glas Duvel Barrel Aged, The Rum Edition. Cheers!


Het is Duvel-meesterbrouwer Hedwig Neven die het populaire ‘barrel aged’ concept wilde heruitvinden en in de plaats van bourbonvaten op zoek ging naar een rum-distilleerderij. Die vond hij aan de andere kant van de oceaan, in Barbados, mijlenver van de brouwerij in Puurs: The West Indies Rum Distillery. Het bleek dé perfecte match - hun rumvaten zijn, zelfs na jaren, nog steeds doordrenkt met de originele rum - en na een eerste succesvolle kennismaking volgde een fantastisch nieuw bier.

Hedwig en Alexandre Gabriel, eigenaar en masterblender van the West Indies Rum Distillery creëerden samen Duvel Barrel Aged n°5, The Rum Edition. Door het rijpen van de klassieke Duvel in de eiken houten vaten, kreeg het goudkleurige speciaalbier krachtige, typische rum toetsen van vanille, gedroogd fruit en eiken hout.

Duvel Barrel Aged, the Rum Edition, is een bier voor kenners, genieters en Duvellovers. Gemaakt om van te genieten met vrienden en familie. Perfect om te serveren op het einde van een feestelijke maaltijd of naast een knetterend haardvuur dit najaar.

Het gaat om een gelimiteerde editie. Er zijn slechts 71.820 flessen. Duvellovers zullen dus snel moeten zijn als ze een felbegeerde fles Duvel Barrel Aged 2020 willen bemachtigen!

More News

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

Apr 26, 2024

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024