De “Gault&Millau favourite Dishes & Cocktails” op WECANDANCE festival

19/08/2019

Publicité

Gault&Millau evalueerde dit jaar voor de 1e keer het food-aanbod op dancefestival WECANDANCE. De restaurantgids koos uit het indrukwekkende en zeer uitgebreide aanbod drie favoriete gerechten en cocktails.

 

Gault&Millau was dit jaar met ervaren inspecteurs aanwezig zijn om er zowel de food standen als de restaurants te bezoeken en om de gerechten en de cocktails kritisch te evalueren. Het team van de gids was onder de indruk van de hoge kwaliteit en het uitgebreide aanbod van gerechten en cocktails op het festival. Het was meteen duidelijk dat food een belangrijke plaats kreeg op dit uniek festival. Van fine dining tot streetfood, op elk niveau was er veel en een gevarieerd aanbod. Kiezen was dus moeilijk! Ook het service niveau lag zeer hoog, een goede flow, degelijke organisatie en vriendelijke bediening zorgen duidelijk voor een meerwaarde aan dit festival.

Over Gault&Millau    

 

Gault&Millau is een leidende uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Maar Gault&Millau brengt veel meer dan dat. Met het project Culinary Innovators staat de groep stil bij de sleutels van het succes van gastronomie en horeca in de toekomst. Want nooit eerder in de geschiedenis evolueerde alles zo snel. Het bedrijf kijkt ook naar kwaliteitsverbetering voor gemeenschapskeukens via het project Grote Keuken en de Gault&Millau Catering Awards. Met het project ‘POP’ speelt Gault&Millau in op de trend van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. Tenslotte wordt Gault&Millau meer en meer gevraagd als consultant door bedrijven uit de ruime voedingssector. 

 

Contact & info Gault&Millau

Sven Van Coillie / +32 485 72 03 13 / sven@gaultmillau.be

 


Over WECANDANCE    

 

Dit jaar ging de 7de editie van het Electronic Beach festival door op het evenementstrand van Zeebrugge op 9, 10 en 11 augustus. Het festival focust op drie pijlers: muziek, food & fashion.  In 2017 won de organisatie nog de Gault&Millau Culinary Innovators ‘Event Award’ door hun uitzonderlijke inspanningen op het gebied van festival food.  Haal alvast je dierenprints, camouflagekleuren en avontuurlijke accessoires uit de kast, want het thema dit jaar is Safari Nomads. De festivalgangers kunnen niet alleen van een extra festivaldag genieten, er wordt een livestage toegevoegd als 6e muziekgenre. Meer info: www.wecandance.be

 

Contact & info WECANDANCE

Evelien de Lint / +32 476 58 73 32 / evelien@wecandance.be
De "GAULT&MILLAU FAVOURITES" van WECANDANCE 2019


Gault&Millau Favourite Festival Food:


  •  Fresh Ramen Porkbelly by Golden Gai: Noedels die ter plaatse vers gemaakt werden en vervolgens met perfectie bereid worden. De versie met pork belly, ei, shiitake en gepekelde groentjes overtrof onze verwachtingen.


  •  Chicken Broth by Caldo: In de gezellige Experience market imponeerde Caldo met een sublieme en intens smakende bouillon. Erbij kwamen knapperige groentjes en noedels. Dit is next level genieten van een concept waarvan we nog veel gaan horen in de toekomst.
  •  Croque Air by AIRRepublic: Een lekkere luxe croque die net voldoende warmte kreeg. De croque werd belegd met een rijkelijke vulling van gegrild duroc varkensvlees, kaas, jalapeno, tomaat en een saus met mosterd. Een perfecte festival snack "uit het vuistje".


Gault&Millau Favourite Cocktails:


  •  Safari Nomads Highball - AIRcafé – Paul Morel: Zeer hoogstaande cocktail met Bombay gin. Evenwichtig samengesteld met een beetje litchi, amandel, rozenwater en afgewerkt met ras el hanout kruiden voor diepgang.


  •  Pisco Sour – Caldo: Met een zelf gebottelde pisco werd deze cocktail van Caldo ook één van de hoogtepunten op WeCanDance.
  •  Hierbas de Dunas ‘Pure C’ cocktail: Uitstekende pairing tussen Hierbas en de vodka Grey Goose. Met balans verwerkt door citrus en African pepper toe te voegen. Niet alleen goed in het thema, maar ook perfect naar intensiteit toe.