CINOCO nodigt uit op zijn jaarlijks wijnevent

Sep 16, 2019

CINOCO-Palais du Vin, al decennialang de referentie inzake wijndistributie in België houdt zijn grote degustatie op 6 en 7 oktober.


Meer dan 50 producenten uit alle hoeken van de wereld stellen tijdens de tweedaagse ruim 500 wijnen en spirits voor. De degustatie wordt vervolledigd door 9 masterclasses verdeeld over de twee dagen. De ideale gelegenheid om enkele grote namen te ontdekken zoals Jadot uit Bourgogne, Delas en Perrin uit de Rhône, André Lurton en Borie-Manoux uit Bordeaux of Frescobaldi uit Toscane en Salentein uit Argentinië.

>Voorverkoop: 10€

>Ter Plaats: 15€

Uitnodiging voor professioneel via [email protected]

> Zondag 6 oktober 2019 van 14 tot 19u en maandag 7 oktober van 11 tot 18u in Hôtel de la Poste, Picardstraat 7 te 1000 Brussel, gelegen naast Turn & Taxis (makkelijk parkeren).

Enkele topwijnen uit het aanbod, geselecteerd door VINO.

• Ken Forrester, The FMC, W.O. Stellenbosch 2018, Afrique du Sud

Deze bekende wijnbouwer is een icoon van de vernieuwingsgolf in Zuid-Afrika. Hij produceert een gamma van 17 wijnen waaronder deze uitzonderlijke FMC, een letterwoord dat staat voor ‘Forrester Meinert Chenin’. Volgens insiders wordt echter ‘a F*** Marvelous Chenin’ bedoeld. Rijk aroma van gedroogde bloemen, acacia, abrikoos en specerijen. Grote finesse over de hele lengte en een superbe, lange afdronk.

• Domaine des Tourettes (Rouge), Delas, Hermitage 2012, Rhône

Het huis Delas vierde in 2015 zijn 180e verjaardag. Het heeft 30 hectare in eigen bezit waarvan 10 op de Hermitage-heuvel. Deze wijn kreeg de nota ‘excellent’ mee van Parker en heeft een mooie getoaste neus met hints van zwart fruit, leder en een vleugje zwarte olijf. Gestructureerd, diep en toch soepel dankzij de mooie Syrah en de frisheid van het terroir.

Tenuta Perano, Frescobaldi, Chianti Classico DOCG 2016

Dit is de nieuwste cru van het Toscaanse huis Frescobaldi. De combinatie van hoogteligging, blootstelling aan de zon en de configuratie van de percelen geeft een sterke identiteit aan deze Chianti Classico met zijn heldere violette tint, intense fruitaroma’s van klein bosfruit en kers. De mond wordt beheerst door een fijne tanninestructuur en een mooie retour van specerijen met een vleugje balsamico. Persistente afdronk.

Olivier Pithon ‘Cuvée Laïs’ Côtes du Roussillon 2017

In het hartje van de Roussillon is Olivier Pithon al een tijdje een van de voortrekkers van de biodynamie. Deze wijn is gebaseerd op een blend van Carignan, Grenache noir en Mourvèdre afkomstig van een bodem van schistes, kalk, klei en mergel. Deze rode cuvée weerspiegelt perfect de wilde natuur die hier heerst. De vele zonuren worden gecompenseerd door sappige toetsen van rood fruit en frisse zuren eigen aan terroir en de biodynamisch wijnbouw. Opvoeding in betonnen cuves. Vernieuwende stijl die doet denken aan natuurwijn.

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024