Châteaux & Domaines Castel:
drie generaties wijncultuur

Oct 4, 2018

Opgegroeid in de fascinerende wereld van de wijngaard en al sinds haar oorsprong specialist van de Bordelese wijngaard, heeft de familie Castel haar kennis en ervaring in verband met grote wijnen verder ontwikkeld. Dit door middel van zowel haar activiteiten als wijnbouwer, wijneigenaar en wijnhandel.

Onder het wijnmerk “Châteaux & Domaines Castel”, verzamelt de Castel-familie in een uniek kader haar 19 landgoederen in en rondom vier grote Franse wijnregio’s zijnde Bordeaux, Loire, Languedoc en Provence. Hierdoor hebben ze het mogelijk gemaakt een assortiment te creëren rondom 11 beschermde herkomstbenamingan (AOP’s) en één geografische eenheid (IGP, de vroegere tafelwijn) en dit zowel in rood, wit en rosé.

Drie generaties volgen elkaar op en cultiveren de wijnkunst in al zijn facetten. Dit met passie en liefde voor wijnstok en terroir en met een sterke vastberadenheid die deze familie kenmerkt en bindt. Wijngoederen met een grote potentiële waarde aan wijnpercelen worden opgespoord en verbeterd om er het beste uit te halen en ervoor te zorgen dat ieder domein grote wijnen voortbrengt. Een gigantische werk dat is verwezenlijkt onder het wijnmerk “Châteaux & Domaines Castel” en alzo tegemoet komt aan de vraag van de consument om de toegang tot excellente wijnen te vergroten.

Veel zorg wordt besteed aan de bescherming van de wijngaarden, een essentiële waarde die door alle medewerkende bedrijven wordt gedeeld en dat zich vertaalt in een opstap naar duurzaam wijnbeheer. Ondertussen zijn er op dit ogenblik meer dan 600 ha wijngaarden die het label van “Terra Vitis” inzake biologische landbouw mogen dragen.

De laatste jaren heeft de familie Castel zich steviger verankerd in de wereld van de grote Bordeauxwijnen door de aankoop (in mede-eigendom) van het befaamde Château Beychevelle (grand cru classé Saint- Julien). Al hun wijndomeinen als mede een grote selectie van grote wijnen uit Bordeaux en elders worden wereldwijd voorgesteld en hebben hun plaats gevonden in de meest prestigieuze etablissementen.

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024