EIGENZINNIGE VEDETT:
Celebrating the Vedett sttupid

Sep 15, 2020

Vedettflesje als platform voor bijzondere, lokale individuen

Van een bloemenkunstenaar over een magneetvisser, een MS Paint-kunstenaar of een chef die een diner op tafel tovert met enkel en alleen afval. Eén voor één creatievelingen die tegen de stroom ingaan en niet bijdragen aan de gestroomlijnde, efficiënte wereld. En net dat is waar Vedett voor staat. Het flesetiket dient als uithangbord voor bijzonder individuen. Op deze manier geeft Vedett een platform – offline én online: via de fles maar ook via video en social media - aan inspirerende mensen die gewoon doen waar ze zin in hebben én het verschil maken. Personen die zich geen zorgen maken over “erbij horen” en het serieuze leven uit een ander perspectief bekijken. Onder de noemer sttupid brengt Vedett een allegaartje creatievelingen samen die een eigen weg volgen. Want wie non-conformistisch wil zijn, heeft de goedkeuring van de wereld niet nodig.

De Nederlandse bloemkunstenaar Warren tovert fietsen om tot een bloemencorso. Wie hem langs de Amsterdamse grachten ziet fietsen met z’n wondermooie geuren en kleuren, krijgt een instant glimlach op het gezicht. De Amsterdamse grachten: da’s misschien wel een plek waar de Belgische magneetvisser Matthias nog wat schatten en andere dingen kan opvissen. “Wie fietsen uit de sloot vist, verkleint de kans op ongelukken voor vissen.” Amerikaan Patrick Hines maakt kunstwerken van achter zijn computer. In het tekenprogramma MS Paint gaat hij aan de slag met z’n digitale kwasten en potloden. Het resultaat: prachtige illustraties. Of nog kunst: Alexis Fraser maakt kunst met haar lippen en overstelpt haar canvassen met kussen. Op z’n populaire YouTubekanaal kookt Cameron Macleish met voedsel uit de vuilnisbak. Koken met afval: van ontbijt tot diner.

Eén voor één gaan deze creatievelingen in tegen de stroom en dragen ze niet bij aan de gestroomlijnde, efficiënte wereld. Net daarom viert Vedett hun bestaan en worden net zíj in de kijker gezet.

Ontdek meer over ‘Celebrating the sttupid’ via de Vedett flesjes en de website.

Ben jij of ken jij een sttupid? Gebruik #vedettsttupid en check het online platform. Daar vinden sttupids elkaar, inspireren ze anderen en kunnen er verhalen gedeeld worden.

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024