Botanic Sanctuary Antwerpen opent in juni 2021 de deuren

DE HOSPITALITY OPENING VAN HET JAAR


Een historisch ‘Landmark’ wordt gerestaureerd. Een eeuwenoud klooster wordt gerevitaliseerd. Het historisch karakter blijft behouden. Met weloverwogen hedendaagse elegantie wordt een adembenemende verfijning gecreëerd. Uitgestrekt over 20.000 m2, brengt het langverwachte, luxueuze toevluchtsoord de bewonderenswaardige geschiedenis samen met hedendaagse verwachtingen… uw beleving wordt een bijzondere herinnering.

In een ongedwongen sfeer presenteert dit verwendomein zich als een bestemming voor buitengewone ‘fine-dining’, eerlijke Belgische gastronomie en een grensverleggende spabeleving. Een hotspot om te vergaderen, te trouwen of om andere onvergetelijke momenten te vieren. En … het summum in luxe- en lifestyle shopping – Gun uzelf the Botanic Sanctuary!

Een tuin. Een beleving. Dé bestemming.Botanic Sanctuary Antwerp
Voor volleerde wereldreizigers

Het is onze missie een inspirerend oord te creëren, waar de natuur en ruimtelijkheid een oprecht gevoel van vrijheid, luxe en privacy bieden.
Dit unieke luxe domein formuleert nieuwe maatstaven in sfeer, duurzaam design en vernieuwing. Het zet Antwerpen op de kaart als bestemming voor epicuristen, zakenreizigers, designfanaten, cultuurbewonderaars, spaliefhebbers en ervaren shoppers.In de kijker

109 kamers en spa suites
4 gastronomische restaurants met wereldbefaamde chefs
Gesofisticeerde internationale bar waar de hoogwaardige Botanic-service voorop staat
19 multifunctionele salons combineren de historische setting met hoogstaande technologie
Historische kapel en sprookjesachtig mooie salons & tuinen voor een onvergelijkbaar en onvergetelijk romantisch huwelijksfeest
Prestigieuze spa die de kloosterlijke toewijding aan geneeskrachtige planten en kruiden weerspiegelt


EEN ONGEKEND GASTRONOMISCH AANBOD

De revival van Hertog Jan

Gert de Mangeleer en Joachim Boudens

Meesterchef Gert de Mangeleer en volmaakte serviceprofessional Joachim Boudens brengen hun vakmanschap naar Antwerpen: het gastronomische partnerschap dat leidde tot  het oorspronkelijke Hertog Jan herleeft zijn culinaire concept in Hertog Jan at Botanic. Steunend op hun ervaring in Belgische toprestaurants maakten ze van dit traditionele restaurant een bruisend centrum van innovatieve gastronomie. Nu Hertog Jan weer tot leven komt in Antwerpen, verhuist de sfeer van de West-Vlaamse tuin naar een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin. Hun motto luidt ‚Eenvoud is niet eenvoudig‘.
Nog een Bar Bulot in België

Gert de Mangeleer en Joachim Boudens

Nog een ander meesterwerk van het succesvolle duo, Bar Bulot by Hertog Jan in Brugge krijgt er een zusje bij in Antwerpen, en serveert traditionele Belgische en Franse gerechten. Wat begon als een pop-up restaurant met alleen zeevruchten in de zomer van 2019, is nu een volwaardige à la carte brasserie. Gert en Joachim combineren hun passie, kennis en ervaring met de beste ingrediënten en zorgeloze gastvrijheid. De stijlvolle en gastvrije Bar Bulot is de culinaire hotspot waar alles mogelijk is, van zakelijke bijeenkomsten en familiebijeenkomsten tot romantische diners voor twee of een gezellig avondje uit met vrienden. Het menu biedt vis, zeevruchten en vlees klassiekers aan, zoals steak tartaar – evenals enkele zeer smakelijke begeleidende wijnen.


Fine Fleur

Jacob Jan Boerma & Thomas Diepersloot

Twee chefs bundelen hun krachten in Botanic Sanctuary Antwerp om een zen-achtige balans te creëren. Jacob Jan Boerma zit al 30 jaar in het vak en zijn kenmerkende gerechten – met citrus, zuur, kruiden, specerijen en groenten – zijn beroemd over de hele wereld. Restaurant De Leest in Vaassen wordt geroemd voor zijn creatieve talent en grote liefde voor seizoens- en streekproducten. Dit is een passie wat hij deelt met Thomas Diepersloot, die afkomstig is van Restaurant Voltaire en eerder met veel befaamde chef-koks heeft gewerkt.The Botanic Restaurant

Wouter Van Tichelen

Geschoold door een voormalige topchef in België, opent Wouter Van Tichelen het authentieke Belgische Botanic restaurant met een uitzonderlijke sfeer en de meest pure ingrediënten, tot in de perfectie bereid. Elk gerecht geeft een klassieke smaak van de Belgische keuken, maar met een geheel eigen interpretatie. Het Botanic Restaurant nestelt zich in een ongeëvenaarde setting in de serre van de kloostertuin. De historische wijnkelder herbergt drie compartimenten en biedt een intieme locatie voor privédiners, proeverijen, aperitieven en whisky- of wijnclubbijeenkomsten. Antwerpenaren kennen Wouter van Tichelen van restaurant de Koopvaardij.