DrinkInternationaal

Belgische Gin wint gouden medaille

Belgische Gin wint gouden medaille op prestigieuze Internationale Wine & Spirits Competition (IWSC)

Gisteren werden in Londen de winnaars bekendgemaakt van de International Wine & Spirits Competition. De jaarlijkse competitie is dè referentie als het aankomt op het erkennen van kwaliteitsproducten in de 'wine en spirits' sector. De Antwerpse Gin Strange Donkey behaalde er een gouden medaille met zijn limited edition Wintergin.In citrus we trust

Strange Donkey is het verhaal van vijf fijnproevers die vanuit hun uiteenlopende functies en ervaring hun kennis bundelden om hun gezamenlijke passie uit te oefenen. Een perfecte mix van productkennis, smaakcombinaties, distillatietechnieken en branding maken van Strange Donkey een verrassende en unieke kwaliteitsgin. De london dry gin met citrusbasis, werd al snel na de lancering in 2015 ook al bekroond met een zilveren en bronzen medaille op de prestigieuze IWSC.
Lokale ingrediënten

De vijf initiatiefnemers willen met hun gins ambachtelijk te werk blijven gaan, en een stabiele speler blijven in de gehypete markt. Een bewijs van hun lokale verankering en passie voor het product is dat de Strange Donkey zes exclusieve citrusvruchten en zeventien kruiden bevat, die zoveel mogelijk door de makers zelf worden geteeld.


Wintergin

Sinds 2016 heeft Strange Donkey er in de winter een broertje bij.

De Wintergin wordt ook in hometown Vremde (Antwerpen) gedistilleerd. Met yuzu, in de hoofdrol, blijft deze gin trouw aan de verfrissende citrusbasis van de originele Strange Donkey, maar met een verwarmende toets van Japanse kruiden, shiso en kerselaarbloesem.De limited edition Wintergin is vanaf eind september te verkrijgen via verschillende drankenwebshops (prijs: 46 euro) en in gespecialiseerde handelszaken (meer info op de site). Wie de bekroonde gin al eerder wil proeven, kan een ontdekkingsbox met 2 kleine flesjes (Strange Donkey + wintergin) en 2 Goldberg Tonics (in totaal goed voor 4 gin-tonics) bestellen (29 euro).